avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata in timpul somajului

Buna ziua,
Daca o persoana aflata in somaj de 1 luna, se angajaza cu contract pe perioada determinata 10 luni, mai poate continua somajul dupa expirarea contractului?
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
anyana3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:40, 14 Noiembrie 2011
Conform Legii 76/2002 daca incheiati un CIM pe o perioada determinata de cel mult 12 luni se suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) a CIM, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am incheiat contract de munca pe perioada determinata, pot sa reiau somajul? ionut2302 ionut2302 buna ziua! am terminat scoala dupa care am beneficiat de somaj o singura luna pentru ca am gasit sa ma angajez cu contract de munca pe 2 luni,mai e vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)
Cu ce articol se poate incheia cim pe perioada determinata daca persoana a fost in somaj iar, dupa incetarea acestui cim, sa se poata intoarce in somaj? Diore Diore Buna seara! Va rog, as dori sa stiu daca un contract de munca, pe perioada determinata - 3 luni, se poate incheia mai repede cu art 56, lit. i? Sau, in ... (vezi toată discuția)