avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Acces acte dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Acces acte dosar dauna

Am fost implicat intr-o tamponare in trafic din care am iesit nevinovat conform procesului verbal de la politie. Am fost la asiguratorul RCA al vinovatului si am deschis dosar de dauna.
Dupa cateva zile ma suna inspectorul de dauna si imi spune ca s-a depus contestatie la procesul verbal de la politie de catre cel gasit vinovat pt accident si s-a depus o copie la dosarul de dauna dupa aceasta contestatie.
Am fost personal pana la biroul inspectorului si i-am cerut o copie dupa acest document sau macar un numar de dosar de la judecatore. Acesta a refuzat sa imi arate documentul sau sa imi dea nr de dosar spunand ca aceste lucruri nu se pot spune...
Mi se pare absurd sa nu imi arate.. de unde sa stiu eu daca chiar s-a depus contestatie la judecatorie sau e doar o metoda de a imi amana plata pagubei?..... pe site-ul judecatoriei, la rubrica dosare nu gasesc nici un dosar cu numele vinovatului.
Intrebarea mea este: Am dreptul de acces la actele depuse la dosarul de dauna deschis pentru masina mea sau nu???
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 19:02, 15 Noiembrie 2011
Aveti dreptul de acces la dosarul de dauna. Problema este cum va exercitati dreptul, in conditiile in care asiguratorul refuza sa va respecte acest drept? Faceti o plangere catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator
multumesc pt raspuns, maine dimineata ma duc la CSA si depun plangere!!
Nu au scuza sa va ingradeasca accesul la datele solicitate. Faceti o reclamatie scrisa la CSA.
Am primit o hartie de la asigurator prin care ma informeaza ca s-a depus plangere la procesul verbal. Cei de la CSA au spus ca nu sunt obligati cei de la asigurari sa imi arate plangerea sau nr de dosar de la judecatorie... mi se pare o prostie, dar ma rog...
Multumesc oricum pentru raspunsuri
Daca plangerea a fost depusa recent, e posibil sa nu fie inregistrata in baza electronica de date, astfel incat verificati dupa o saptamina direct pe site-ul instantelor ( http/www.just.ro), cautand dupa numele celui vinovat- sa speram ca aveti aceasta informatie). In felul acesta veti identifica atat nr. dosar cat si termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Accident-asiguratorul face investigatii si nu face plata dcasuta dcasuta Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident pe data de 07.09.2010. Au fost avariate 3 masini. Am mers la Politie unde s-a facut un proces verbal si a fost ... (vezi toată discuția)
Pagubitul plateste? georgia2 georgia2 Buna ziua, am avut o tamponare saptamana trecuta , vinovatul nu a vrut sa ne dea asigurarea, am fost la politie, ne-a dat dreptate, inca vinovatul a primit si ... (vezi toată discuția)