daca este facut intre mine si proprietar un act de vanzare cumparare de mana si semnat de martori ,poate fi atacat si anulat in instanta atata timp cat martorii confirma veridicitatea actului?
Daca prin acest act se vinde un teren, acesta este afectat de nulitate absoluta pentru neindeplinirea conditiei de forma : terenurile se pot vinde doar prin act autentic.
Daca se vinde altceva si este redactat corect, atunci actul va fi valabil daca vor fi respectate toate conditiile generale de valabilitate ale unui act juridic, precum si conditiile speciale de valabilitate ale unui contract de vanzare-cumparare.
daca actul se refera la un imobil, actul e nul, dar se poate introduce o cerere de chemare in judecata prin care instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic, in anumite conditii...
Mostenire?
stefanbb
Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)