avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare- cumparare

daca este facut intre mine si proprietar un act de vanzare cumparare de mana si semnat de martori ,poate fi atacat si anulat in instanta atata timp cat martorii confirma veridicitatea actului?
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 18:32, 14 Noiembrie 2011
Daca prin acest act se vinde un teren, acesta este afectat de nulitate absoluta pentru neindeplinirea conditiei de forma : terenurile se pot vinde doar prin act autentic.
Daca se vinde altceva si este redactat corect, atunci actul va fi valabil daca vor fi respectate toate conditiile generale de valabilitate ale unui act juridic, precum si conditiile speciale de valabilitate ale unui contract de vanzare-cumparare.
daca actul se refera la un imobil, actul e nul, dar se poate introduce o cerere de chemare in judecata prin care instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic, in anumite conditii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Avem o speta. O societate X a cumparat un teren de la o alta societate Y in baza unui contract de vanzare-cumparare care insa nu a fost intocmit in forma ... (vezi toată discuția)
Mostenire? stefanbb stefanbb Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)