avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita in reglementarea Noului Cod de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita in reglementarea Noului Cod de Procedura Civila

Sunt studenta la drept si am ca tema de licenta ,,Executarea silita in reglementarea Noului Cod de Procedura Civila. E o tema destul de ambitioasa, deoarece caut de ceva timp informatii si nu sunt suficiente pentru a porni lucrarea. Va rog sa imi recomandati cateva materiale sau daca aveti posibilitatea sa postati cateva informatii utile sau modificarile aparute. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ramona88 , utilizator 11:08, 17 Noiembrie 2011
Consultati manualul "Drept Procesual Civil" autor Florea Magureanu. In manual o sa gasiti trimitere la alte acte normative.Modul de punere in "Executarea Silita" a Titlurilor Executorii, leaga mai mult de Codul de Procedura Civila. Pana la elaborarea unui nou C.p.c. ne orientam dupa C.p.c. pe care il avem. Mult succes la Ex.De Licenta.
In Noul Cod de Procedura Civila,executarea silita o gasiti in Cartea a V-a intitulata "Despre executarea silita".

Insa cu siguranta vor mai aparea unele modificari odata cu legea de punere in aplicare a NCPC,asa cum s-a intamplat si in cazul Noului Cod Civil.

Exista deja NCPC comentat pe articole,dar doar vol. I (art. 1-449),deci nu include si executarea silita.
Trimiteri la NCPC mai gasiti in tratatul prof. Ioan Les,editia a V-a,aparuta in 2010.

In rest,nu se prea gasesc materiale/informatii despre acest subiect,avand in vedere ca nu se stie data exacta intrarii in vigoare a codului.
;)
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
luiza2008, utilizator
Executarea obligatiilor. Plata si executarea silita a obligatiilor.
Prezentarea a fost sustinuta in cadrul Conferintei “Noul Cod civil” organizata in 12-14 septembrie de Voicu & Filipescu SCA in colaborare cu Asociatia Societatilor Financiare.
[ link extern ]
[ link extern ]
Bafta la examen! :luck:
L.C.
Am manualul "Drept Procesual Civil", autor Florea Magureanu, dar nu gasesc referiri la Noul Cod de procedura civila. Multumesc oricum!
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Ramona88, utilizator
Laura Ciobeica a scris:

Executarea obligatiilor. Plata si executarea silita a obligatiilor.
Prezentarea a fost sustinuta in cadrul Conferintei “Noul Cod civil” organizata in 12-14 septembrie de Voicu & Filipescu SCA in colaborare cu Asociatia Societatilor Financiare.
[ link extern ]
[ link extern ]
Bafta la examen! :luck:
L.C.



Iit multumesc pentru raspuns, dar in acest slide am gasit reguli generale privind executarea silită a obligațiilor, dar nu se aduce referire la vreo modificare prevazuta in Noul Cod de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa competentã sã soluþioneze o contestaþie la executare conform noului cod de procedurã civilã clara1801 clara1801 Buna ziua, Am in practica urmatoarea speta: executarea silia a fost inceputa sub imperiul vechiului cod de procedura civila (ianuarie 2013). Toate actele de ... (vezi toată discuția)
Licenta "executrare silita a bunurilor mobile si imobile " ella03 ella03 titlul lucrarii mele de licenta este "executrare silita a bunurilor mobile si imobile " intrebarea mea este unde pot gasi materiale si studiu de caz ca sa-mi ... (vezi toată discuția)
Mentiunea definitiva si irevocabila - mai e nevoie de ea? MR13 MR13 Azi am fost la evidenta populatiei pentru a-mi reinnoi actul de identitate. Imobilul unde am domiciliul a fost obiectul unui partaj in anul 2002. Am prezentat ... (vezi toată discuția)