avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati

Buna ziua.

Va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat sau cu niste raspunsuri la neclaritatiele pe care le am.

Sunt casatorita de aproape 2 ani si am un baietel de 1 an si 3 luni. Cu sotul meu nu ma mai inteleg deloc. Este total absent si fizic si psihic si nu ma ajuta cu absolut nimic – in afara banilor. Adica tot ce tine de copil ma priveste. Singurul lucru pe care il face este sa se mandreasca cu fiul lui pe la rude sau prieteni dar cand vine vorba de a ma ajuta in orice lucru mic referitor la copil nu face absolut nimic. Daca il rog sa ma ajute spune ca sunt autoritara si dominatoare.
Nu am nicio problema in a ma desparti de el. Si nu vreau pensie alimentara de la el. Dar gandul care ma ingrozeste este acela ca imi va lua copilul. Stiu ca in Romania, in marea majoritate a cazurilor copilul este incredintat mamei. Nu beau, nu sunt violenta, am grija de el ca de ochii din cap, dar am totusi aceasta fobie cu toate ca stiu ca baiatul imi va fi incredintat mie in grija. Imi place sa cred ca nu sunt atat de incuiata incat sa ii interzic sa il viziteze, dar, in acelasi timp stiu ca nu prea imi convine sa vina sa il ia la parintii lui sau mai stiu eu unde. Intrebarea mea este: as putea sa fac cumva ca sa il impiedic sa ia copilul undeva in weekend sau vacante/concedii? Pot sa fac intr-un fel ca vizita sa se desfasoare doar la mine acasa, sa fac cumva ca sotul meu sa nu plece nicaieri cu fiul meu?
Si o ultima intrebare: as putea cumva ca, dupa ce revin la numele anterior casatoriei, sa fac intr-un fel ca si baiatul meu sa poarte numele meu si nu al tatalui? Citisem pe undeva ca este posibil doar cu acordul tatalui, ceea ce stiu ca nu se va intampla nici in o mie de ani.

Va multumesc anticipat pentru ajutor si imi cer scuze daca am fost neclara, dar sunt dupa nopti nedormite in care am plans in continuu.

C.A.
la 1 an si 3 luni, instanta cu siguranta va incuviinta un program de vizitare mai convenabil pt. dvs, astfel incat tatal sa-l viziteze la domiciliul dvs.
nu se stie ce va obtine tatal, daca isi pune avocat...este posibil sa il ia si in weekend cel putin o data/luna...depinde si cum il combateti.
asadar faceti actiune de divort si cereti incuvintarea minorului catre dvs si cu un anumit program de vizita...
normal ar fi ca parintii sa cada de acord asupra programului.

av. vasilescu
Avet multe de facut . Avocatul pe care o sa-l angajati , o sa va indrume ce sa faceti .Oricum copilul va avea nevoie si de tatal lui . Nu cred ca este asa de grav ca acesta doreste sa-l viziteze din cand in cand .Acum sunteti suparata pe sotul dvs.dar incercati sa faceti abstractie de dvs in relatia copilului cu tatal lui .Nu cred ca alta persoana l-ar iubi si s-ar interesa mai mult de el .De ce copilul sa nu poarte numele tatalui ? Cred ca vreti de fapt sa va razbunati pe sot ca va inselat asteptarile .
E neplacut (cel putin) cand aud ca, dupa ce o mama a ramas fara sot, isi pedepseste copilul lasandu-l, pe cat posibil, fara tata.
UN sef rau poate fi un prieten bun, un sot rau poate fi un tata bun si tot asa...
Nu condamnati copilul la ani de regrete!

INainte de a va desparti si a va consilia ce sa faceti, poate ar fi mai bine sa incercati sa reparati... Sunteti insa destul de furioasa ca sa negociati corespunzator, probabil si sotul dv. e la fel... POate o consiliere pe probleme de cuplu ar fi mai indicata in stadiul asta decta consilierea unui avocat... :((

Imi cer scuze pentru faptul ca intru asa in viata dv. personala, departe de mine sa va spun ce sa faceti, insa nu stiu cat e de bine sa luati decizii tocmai in aceasta stare de spirit...
Va doresc multa intelepciune!
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului furtunika22 furtunika22 buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor buna_nana buna_nana Buna seara Pentru ca sunt o bunica care-si face griji pentru nepotel si are insomnii,s-a gindit sa va ceara un ajutor in lamurirea problemei care o are unul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)