avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare cadre medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare cadre medicale

Buna ziua,

ma confrunt si eu cu o situatie neplacuta...sora mea a fost angajata in anul 2010 la un spital public in fuctia de asistent medical...desi ea are studii superioare(facultate si master) si vechime mai mare de un an, salariul ei este cel pentru debutanti(debutant esti pana ce ai vechime in munca de 6 luni, dupa 6 luni trebuie sa urci pe treapta salarizarii). cand merge la contabilitate sa intrebe de ce nu i se schimba salariul i se spune ca a fost angajata in 2010 si legea salarizarii din 2010 nu permite sa i se acorde acest drept........totusi angajati care abia acum au obtinut diploma de licenta au fost avansati pe grila de salarizare.....puteti sa ma ajutati cu un art de lege etc care sa demonstreze ca ea are dreptul sa i se mareasca salariul?! multumesc mul!!!
Cel mai recent răspuns: mireille_is , utilizator 11:47, 15 Noiembrie 2011
Nu precizati daca cele 6 luni de la angajare se implineau in cursul anului 2010 sau in 2011.

Cred ca este vorba totusi despre 2010,si atunci ,incepand cu 4iunie ,era in vigoare Ordinul 467 din 19 mai 2010 ,pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale in unitatile sanitare publice din sectorul sanitar publicat in Monitorul Oficial 370 din 4 iunie 2010 ,in care se specifica in Anexa I,pozitia 38 ca pt. incadrarea ca asistent medical ,vechimea minima necesara in fc. de asistent este de - 6 luni .
Totodata,
art.27. - Hotararea 497 din 26 mai 2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar ,publicat in Monitorul Oficial 419 din 23 iunie 2010 precizeaza:

"Examenul de promovare in cazul persoanelor incadrate in functii de debutant se face, in conditiile legii, pe baza urmatoarelor criterii:
a) experienta profesionala, pe baza unui test-grila care sa ateste capacitatea de indeplinire a atributiilor specifice locului de munca;
b) gradul de cunoastere a activitatilor specifice locului de munca/domeniului de activitate; c) adaptarea la complexitatea muncii. "

Avand in vedere ca aceste acte normative,au fost publicate in MOFdin 4 si respectiv 23 iunie 2010,si ca acestea reprezinta temeiul legal pt. promovarea as. med.debutant,promovarea pt. cei ce indeplineau conditia de vechime de 6 luni,se putea face in mod legal incepand cu data de 23 iunie 2010.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Ea a fost angajata in februarie 2010, deci la nivelul lunii iunie nu avea inca 6 luni vechime....sa inteleg deci ca nu i se poate mari salariul? multumesc mult!!
Ba dimpotriva,asa cum am aratat,abia din 4,respectv 23iunie am avut publicat in MOF. reglementarile specifice privind promovarea debutantului,deci, cu atat mai mult incepand cu 1 august 2010, se putea trece la promovare,in cazul dat.
Intr-adevar, in perioada ianuare-iunie 2010,legislatia care reglementa promovarea era abrogata prin Legea 330/2009 si nu erau adoptate noi acte normative,in acea perioada neefectuindu-se promovari.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Multumesc din suflet!!!!!11

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare kinetoterapeut nu este legal? orbank orbank Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. Am absolvit Facultatea de Medicina, specializarea fiziokinetoterapie in 2001, fiind incadrat la spital judetean din 2002 ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Functie de executie debutant dumi32 dumi32 Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul personalului contractual cu functie de executie debutant, dupa cat timp va da examenul de trecere in gradul urmator. ... (vezi toată discuția)