avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită DESPRE EXECUTAREA SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

DESPRE EXECUTAREA SILITA

Buna ziua.
Am o intrebare legata de o posibila executare silita din partea bancii. Sotul meu a murit foarte tanar (27) de ani, si m-a lasat la 25 de ani cu o soacra imposibila, cu care nu ma pot intelege asupra urmatoarelor aspecte legate de un credit; as vrea sa stiu care este "worst case scenario":
- activele mostenite dupa sotul meu: o polita de asigurari in valoare de 2000 de euro
- pasivele mostenite: un credit la banca in valoare de 5.600 euro

Soacra mea a insistat sa imparta mostenirea cu mine, dar in certificatul de mostenitor a trecut numai activele, nu si pasivele; apoi mi-a dat o procura notariala sa scot si activele ei (in ideea in care am stabilit impreuna ca voi folosi activele ca sa sting o parte din pasive). De pasive nu a mai mentionat nimic niciunde.
Acum, pentru ca sa pot trece pasivele pe numele meu, am nevoie de semnatura ei la banca, pentru ca respectivele pasive sa treaca pe numele ambelor, asa cum sunt facute toate actele. Nu vrea sub nici o forma sa imi semneze aceste acte.
Eu nu sunt imprumutat solidar la credit. Am exact acelasi statut ca si ea.
Care este cel mai rau caz posibil? Pot fi executata silit din cauza ei? Daca eu nu am in momentul de fata decat un salariu de 70 de lei / luna, pentru ca momentan nu lucrez si nu vreau sa imi pierd asigurarile si vechimea, mi se poate pune poprire pe salariu? Repet, numele meu la banca nu este mentionat niciunde unde sa nu fie mentionat al ei, iar in procura notariala de a scoate partea ei de active nu e mentionat absolut nimic de pasive.
Care sunt scenariile posibile pe mai departe? Daca nu mai platesc nici eu nimic (neavand de unde sa platesc o rata de 600 de lei dintr-un salariu fictiv de 70 de lei), la 3 ani dupa data ultimei rate, devine datoria prescrisa?
Creditul este de nevoi personale, nu are nici o implicatie ipotecara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stafieligia , utilizator 09:11, 18 Noiembrie 2011
stafieligia a scris:

Daca eu nu am in momentul de fata decat un salariu de 70 de lei / luna, pentru ca momentan nu lucrez si nu vreau sa imi pierd asigurarile si vechimea, mi se poate pune poprire pe salariu?


Lamuriti ,ori aveti salariu de 70 lei ,ori momentan nu lucrez
In situatia neacoperiri creditului bancar,in calitate de mostenitoare a beneficiarului creditor decedat,dupa acceptarea si dezbaterea masei succesorale,va revine obligatia achitarii debitelor ramase de la sotul decedat
E un salariu pentru o ora / zi, dar nu iau banii ci ii las ca sa mi se acopere datoriile la stat ptr sanatate. Nu vreau sa imi pierd vechimea.
Stiu ca am datoria achitarii, dar nu pot achita acum rata respectiva si vreau sa se faca o restructurare. Pentru restructurare am nevoie de semnatura ei, pe care nu o pot obtine.

Repet, actele de mostenitor ne cuprind pe amandoua si fara semnatura ei, banca nu accepta semnatura mea.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
stafieligia, utilizator
Daca nu aveati de mostenit bunuri de valoare mai mare decat pasivul, trebuia sa renuntati la mostenire.
Si dvs si soacra, in calitate de mostenitoare, puteti fi silite sa platiti acest credit. Bunurile dvs si /sau veniturile, la fel si ale soacrei, pot fi executate silit
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea, mai exact, este pana unde se poate merge cu executarea, ce bunuri pot fi afectate? Salariul, pensia, am inteles, se va pune poprire. De apartament se pot atinge? In cazul in care soacra nu are nici un venit, nici pensie, ce anume se va executa silit?
Eu cum o pot obliga pe soacra sa mearga sa semneze? Cum pot demonstra ca din cauza ei sunt blocata?
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
stafieligia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din cauza un credit neachitat, făcut pentru o persoană decedată ulterior. În cazul decesului debitorului, pot fi obligați moștenitorii acestuia să plătească în continuare? OanaOana17 OanaOana17 Buna ziua!Soacra mea are in prezent o datorie de cca. 20.000€ catre banca/ANAF. Imprumutul a fost facut de catre o matusa pe numele ei, intre timp matusa a ... (vezi toată discuția)
Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)
Datori la banca camyy20122 camyy20122 buna ziua.soacra mea sa facut un credit in magazin in 2008.ratele leam platit pana mai anu trecut cand sotul meu nu a mai avut serviciu au inceput problemele ... (vezi toată discuția)