avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, plangere contraventionala

Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul de conducere sub pretext ca am depasit linia continua, fapt ce a fost si filmat. Fapta s-a intamplat in jurul orei 18.00 era noapte si nu prea se vedea linia contiuna. Pe procesul verbal aparea si un martor si din cate stiu al doilea politist nu are voie sa fie martor. As vrea sa dau in instanta hotararea macar pentru a amana deoarece am nevoie de permis.
Care sunt sansele de a castiga un astfel de proces?
Am nevoie de un avocat sau pot face cererea de anulare si singur si cum ar trebui facuta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 10:04, 15 Noiembrie 2011
Buna seara !
Contestatia impotriva procesului - verbal de constatare a contraventie o puteti face si dvs. (gasiti modele pe net) , aceasta putand fi trimisa chiar si prin posta (atentie , sa o depuneti in termen! ) . De regula , nu se prea castiga ...proba video fiind o nuca tare ...doar daca aveti "norocul" existentei unor vicii de fond sau/si forma in cuprinsul procesului-verbal in cauza .
Veti putea circula pe perioada existentei pe rol a actiunii , scoateti certificat de grefa de la Judecatorie dupa ce depuneti actiunea , certificat in baza caruia vi se va inmana permisul pe durata judecatii .
De ce sa nu apelati la instanta?
S-a precizat pe procesul verbal faptul ca ati fost inregistrat/filmat/fotografiat (oricare ar fi exprimarea) cu aparatul radar?
Daca da este trecuta seria aparatului radar sau caseta/DVD cu care ati fost inregistrat/filmat/fotografiat?
Era marcaj sau doar un indicator rutier care sa interzica depasirea?
NU trebuie sa luati avocat. Model de cereri gasiti pe acest site. Doar dati un search.
S-a trecut pe P.V. locatia exacta a incidentului (Comuna/Orasul, DN, Km+m)?
Mergeti in instanta....
Faceti apoi o noua deplasare la fata locului si faceti toate masuratorile necesare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ovidiu_galati ovidiu_galati Ajutati-maaaaaaaaaa Azi am fost filmat cu aparatul radar ca am depasit o dacie papuc pe marcajul continu. A venit dupa mine , m-a oprit si la oprit si pe cel ... (vezi toată discuția)
Plangere proces verbal (depasire pe linia continua) ciupyk ciupyk In cazul in care mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua deoarece carosabilul era acoperit cu zapada si nu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Depasire linie continua fara a depasi axul drumului=permis supendat vali1982 vali1982 Buna ziua! Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ... (vezi toată discuția)