avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... divortat sau casatorit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

divortat sau casatorit

A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK
O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ce statut are in Romania ? persoana este casatorita sau divortata?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:18, 25 Noiembrie 2011
Trebuie sa actionati in exequator la Tribunalul de la ultimul domicilu.

Urmati pasii specificati de colega mea.
Ce facem cu sentintele de divort pronuntate intr-unul din statele Uniunii Europene? Sa fie asa greoaie inscrierea acestui divort in actele de stare civila?
Actiune in exequator. Statele UE si-au unit suveranitatea in domeniul judiciar doar in parte.
Ma insel sau sentintele de divort pronuntate in statele UE sunt recunoscute de drept fara nici un alt fel de formalitate?
Nu sunt recunoscute de drept. Statele UE nu au acceptat pana in acest moment sa isi unifice sistemele de justitie in intregime. Trebuie urmata calea recunoasterii hotararii in statul membru UE.

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania user_nou user_nou Buna. Cred ca aici este locul cel mai potrivit ca sa gasesc un raspuns corect pentru problema mea. Lucrurile stau asa: m-am casatorit la Ambasada Romana din ... (vezi toată discuția)
Divort în us - cum se valideaza în românia? Naganori Naganori Buna ziua, Un prieten care s\\\'a repatriat de curând din US a divortat acolo, dupa o casatorie în România. Ce pasi ar trebui sa efectueze pentru ca ... (vezi toată discuția)
Recunoastere hotarare de divort din turcia Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez am nevoie de niste sfaturi in urmatoarea situatie.Un cet roman s-a casatorit in turcia,a divortat si acum s-a intors in ... (vezi toată discuția)