Am pierdut un proces prin care am de platit daune de 15000E , in solidar cu inca o persoana si cu societatea la care lucram, in prezent sunt pensionar.
Nedumeririle mele sunt
-execurorul nu este obligat sa ma instiinteze in legatura cu poprirea?(eu am fost instiintat de banca ca s-a facut poprire pe cont)
-mi se va oprii toata pensia?eu mai am un credit de nevoi personale de achitat 2 ani care reprezinta cam 1/2#-o#-odin pensie.
-bunurile de pe numele sotiei pot fi executate?
va rog cine poate sa ma lamureasca sau sa-mi dea niste sfaturi cum sa pot face sa-mi ramana si mie lunar niste banuti .
1. poprirea se face cu instiintarea debitorului insa legea nu specifica cind sa fie notificat debitorul. in practica debitorul este notificat dupa ce poprirea este instituita la tert;
2.poprirea se face asupra 1/3 din pensie cf art 409 CPC;
3. bunurile personale ale sotiei dvs (cele dinaintea casatoriei) nu pot fi executate silit DESI am vazut decizii in care creditele se considera a fi facute in beneficiul familiei (in baza mandatului tacit dintre soti) si pe cale de consecinta se considera ca obligatia de plata este una comuna si nu exclusiva a sotului semnatar al contractului de credit.