avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nedumeriri executare silita.rog ajutor.
Discuție deschisă în Executare silită

nedumeriri executare silita.rog ajutor.

Am pierdut un proces prin care am de platit daune de 15000E , in solidar cu inca o persoana si cu societatea la care lucram, in prezent sunt pensionar.
Nedumeririle mele sunt
-execurorul nu este obligat sa ma instiinteze in legatura cu poprirea?(eu am fost instiintat de banca ca s-a facut poprire pe cont)
-mi se va oprii toata pensia?eu mai am un credit de nevoi personale de achitat 2 ani care reprezinta cam 1/2#-o#-odin pensie.
-bunurile de pe numele sotiei pot fi executate?
va rog cine poate sa ma lamureasca sau sa-mi dea niste sfaturi cum sa pot face sa-mi ramana si mie lunar niste banuti .
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:36, 15 Noiembrie 2011
1. poprirea se face cu instiintarea debitorului insa legea nu specifica cind sa fie notificat debitorul. in practica debitorul este notificat dupa ce poprirea este instituita la tert;
2.poprirea se face asupra 1/3 din pensie cf art 409 CPC;
3. bunurile personale ale sotiei dvs (cele dinaintea casatoriei) nu pot fi executate silit DESI am vazut decizii in care creditele se considera a fi facute in beneficiul familiei (in baza mandatului tacit dintre soti) si pe cale de consecinta se considera ca obligatia de plata este una comuna si nu exclusiva a sotului semnatar al contractului de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate belecuta09 belecuta09 Buna ziua, Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Executarea silita AmaliaPopescu AmaliaPopescu Fratele meu a luat un credit (de nevoi personale pe 8ani)acum ~4 ani.A platit doar 3ani,apoi nu a mai platit ratele.Creditul l-a luat pt a-si cumpara un ... (vezi toată discuția)