avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare prin telefon

Este legal ca un om al legii sa citeze pe cineva prin telefon ca sa se prezinte la Politie pentru a da declaratii, si sa ma faca si presiuni asupra acestei persoane? Ce articol de lege incalca, in cazul in care acest lucru pe care il face este ilegal?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:09, 15 Noiembrie 2011
Da ,este legal a se solicita prezenta pentru audieri prin telefon
Daca detineti probe temeinice si indubitabile care sa demonstreze ca politistul a facut presiune,ca a cauzat vatamarea intereselor dvs legale,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva acestuia sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor- prev de art 246 cod penal
Am mai dat un raspuns pe aceasta tema. Conform Codului de procedura penala, atat cel actual cat si cel care va intra in vigoare, citarea prin telefon este legala. Nu stiu ce intelegeti dvs. prin "presiuni", pentru a ma pronunta si cu privire la acest aspect.
Modalitatea de comunicare telefonica este des utilizata de autoritati pentru rapiditate si indepartarea posibilitatii invocarii necomunicarii citatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de functie... ContSters146811 ContSters146811 as vrea sa stiu si eu ce as putea sa fac in cazul in care seful meu ma amenintat public in fata colegiilor mei la sedinta tinuta de el ca-mi rupe o mana si ... (vezi toată discuția)
Recuzare ContSters126274 ContSters126274 Un organ de cercetare penala poate fi recuzat pentru, intimidare,antepronuntare vinovatie,,jigniri,refuz prezentare dosar? Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)