avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat SRL

Ce inseamna asociat cu 1% ( 11 actiuni) al unei societati? Ce drepturi si ce obligatii are acesta? Mentionez ca societatea este formata din administratorul care detine restul actiunilor, un angajat si acest nou asociat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:18, 15 Noiembrie 2011
Aveti drepturi ca orice asociat, chiar daca sunteti minoritar, la procentaj din profit, drept de a fi informat, de a participa la adunarea generala a asociatilor. Bineinteles, fiind minoritar, nu va veti putea impune politica in firma pentru ca majoritatea decide. Puteti consulta legea 31 din 1990 privind societatile comerciale actualizata , la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa inchei contractul asta? lavinia_56 lavinia_56 Buna ziua, Sper ca am nimerit forumul si nu bat campii aiurea. Problema mea este urmatoarea si sper ca cei care au mai trecut prin asa ceva vor putea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dividentele doru2005 doru2005 Sunt actionar minoritar si salariat la o SA de proiectare, privatizata prin faimoasa MEBO in 1994.In timp in societate se lucreaza cu mai putin de 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Administrator revocat prin aga - asociat indepartat de la informatii florentinamiu86 florentinamiu86 Buna ziua , Sunt asociat la o societate cu raspundere limitata cu 48 % , alaturi de alte doua persoane 1% si 51% . Timp de un an am fost si administratorul ... (vezi toată discuția)