avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie conform noului cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie conform noului cod al muncii

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: conform prevederilor art. 81 alineatul (4) din codul muncii (cu ultimele modificari), termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM, sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru functiile de executie.
Contractul meu nu a fost modificat incepand cu data de 01.05.2011, respectiv nu a intervenit modificarea termenului de preaviz de 15 zile prevazut in CIM, astfel incat consider ca perioada de preaviz ce trebuie sa o dau angajatorului este cea mentionata in CIM.
Din pacate, onor angajatorul sustine ca perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, conform noilor prevederi, insa, in opinia mea, angajatorul greseste in mod flagrant, tinand cont ca prevederile CIM-ului meu nu au fost modificate in acest sens, prin act aditional semnat de ambele parti contractante.
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi comunicati punctul dumneavoastra de vedere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters116443 , utilizator 15:55, 15 Noiembrie 2011
intr-adevar, daca durata preavizului acordat in cazul demisiei nu s-a modificat prin c.i.m. , atunci acesta este cea prevazuta in c.i.m...

Codul Muncii nu reglementeaza instituirea in mod obligatoriu in c.i.m. a duratei maxime a preavizului acordat in cazul demisiei.

In speta, sustinerea dvs este corecta.
Va multumesc pentru raspuns, mi-ati confirmat punctul de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie angajat 15 zile calendaristice - de la 01.05.2011 20 zile lucratoare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti privind urmatoarea situatie. Un salariat are un cim in care pentru demisie este prevazuta o perioada de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei sorin_oprea sorin_oprea Conform noilor reglementari din Codul Muncii, termenul de previz poate fi de [b]maxim (pe unele site-uri minim ?!?) 45 de zile lucratoare in cazul unei functii ... (vezi toată discuția)
Preavize conform codului muncii din 01.05.2011 Alice_Georgiana Alice_Georgiana Este obligatoriu pentru angajator sa modifice perioadele de preaviz cf. noilor schimbari din Codul Muncii? adica eu ca angajator vreau sa raman cu preavizele ... (vezi toată discuția)