avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua,

Poate beneficia o persoana de somaj daca este angajat de 10 luni, dar in aceasta perioada a stat 5 luni in concediu fara plata?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aidil1969 , utilizator 12:16, 15 Noiembrie 2011
Nu. Poate beneficia daca are perioada de cotizare(angajare cu contract de munca) minim 12 luni in ultimele 24 luni calendaristice, consecutive sau nu, la acelasi angajator sau la diferiti. Perioada de concediu fara plata nu e perioada de cotizare.
Va multumesc.

Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate beneficia de somaj? BG BG Care sunt conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj? In situatia in care persoana care solicita somajul a avut mai multe zile nemotivate sau concediu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Daca am lucrat 9 luni, o luna am fost in concediu de odihna si 2 luni am fost in concediu fara plata, pot beneficia de indemnizatie de somaj. ... (vezi toată discuția)