avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examinator auto rau-voitor si subiectiv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examinator auto rau-voitor si subiectiv

Buna tuturor, va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare.

Sora mea a dat astazi examen auto , proba de traseu. Examinatorul a avut o atitudine complet aroganta si a fost dornic de cand a intrat in masina sa o darame psihologic si sa o pice.
El a pus frana de doua ori "pentru a evita"o ciocinire in timpul unei manevre de parcare latarala , ciocnire care era doar in mintea lui; fata vedea in oglinda ca are loc, dar el stia una si buna!

Prin urmare la final a picat-o.
Ea era singura in masina cu acel garcea, deci nu sunt martori.

Ce se poate face pentru a contesta rezultatul examinarii? Ea este o fata serioasa, a invata foarte mult, 26 p la teorie si era stapana pe volan dupa multe ore de condus.

Se poate cere o comisie de examinare cu martor neutru ? sau cum se poate reclama incompetenta si rea-vointa acestui "organ" ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
Traveler, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut222 , utilizator 08:35, 3 Octombrie 2008
Simplu ii dai 100 de euro!

Sau il dai in judecata...:-?? Si se va dovedi ca ea stie sa conduca. Orcum e de platit!
Da, i-as da cu mare placere 100 de euro, dar din aia vopsiti de la DNA sa-i puna catusele imediat. Problema e ca omul nu a cerut bani, doar a facut tot ce a vrut ca sa o pice, decizie complet abuziva si nejustificata prin modul de condus al fetei.

Pot cere DNA sa faca flagrant chair daca omul nu a cerut verbal bani? A cerut prin...limbajul atitudinal de genul : "Tu esti un nimic, eu sunt Dumnezeu, habar n-ai sa conduci , daca vrei permis tre sa ma imbunezi, nu vezi ce dur sunt eu? "
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
Traveler, utilizator

Sau il dai in judecata...:-?? Si se va dovedi ca ea stie sa conduca. Orcum e de platit!

judecata,in niciun caz,in opinia mea ar fi o pierdere de timp, si de bani,pe care nu îi veti mai recupera,etc...

1.nu erau martori,deci greu de dovedit comiterea unui abuz in serviciu...si inutila o plangere penala pe numele acestuia ptr ca ar putea ”sa se intoarca” impotriva dvs ca denunt calomnios...

2. rolul agentului era de examinator...sa declare ”admis” pe cel care merita si ”respins” pe cel care nu merita (vorbesc la modul general ci nu in cazul in care se afla sora dvs in acel moment ptr ca nu stiu ce a fost)...plus ca in cazul in care se intampla vreun incident de gravitate mare sau redusa era si examinatorul raspunzator la fel ca soferul, el avand pedalele si in partea sa, si se consindera ca putea sa evite ”incidentul cu pricina” daca era atent...(acesta ar fi un argument in favoarea examinatorului daca s-ar ajunge in instanta)

3.imi pare rau ptr sora dvs,indiferent daca a picat pe drept sau pe nedrept,constient fiind ca se comit nenumarate abuzuri asupra cetatenilor, va trebui sa mai dea inca o data examenul si poate are sansa sa nu mai fie acelasi examinator...

sper ca raspunsul meu a fost pe masura convingerii dvs,iar daca nu,sper ca altcineva de pe acest forum va poate da un raspuns mai bun....mult succes!!!
Multumesc pentru raspuns, dar chiar trebuie sa plecam capul ca niste sclavi invinsi de soarta??? Trebuie sa fie o modalitate de a lupta cu acest tip de abuz, care e practicat pe scara larga de catre examinatori.

Eu ma gandeam sa ceara o comisie de examinare (include martor neutru) , daca asa ceva exista sau e posibil sa fie convocat. Vreun jurist cunoaste sau a avut experienta cu o astfel de speta?
Nu Nu! Eu zic sa ia un reportofon, sau un telefon care inregistreaza bine! Si daca el a spus treaba aia de mai sus sigur o va zice si a doua oara.
Si cu banul tot asa numai ca nu se da banul zicandu-i: Poftim! ,se prinde ca musca intre paginile unei carti asa cum stau si ei in dosar:)
Atunci vei avea probe!
Orcum daca va da iar am inteles ca de acum dureaza 30 min proba, si mai rau trebuie sa invete si mecanica! Ouch...

Noi nu suntem facuti ca sa avem un examinator unic sau sa ne fie teama de acelasi examinator! Ei trebuie sa isi faca treaba corect si cinstit ca de aia au jurat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva examinatorului auto Nicoleta 1988 Nicoleta 1988 Buna ziua , azi am dat a doua oară examenul auto in București . Am picat , sunt nemulțumită deoarece în aceste două examene fiecare polițist mă picat ... (vezi toată discuția)
Traseu Jean Valjean Jean Valjean Ce se poate face in cazul in care \"militianul\" te pica la traseu de 2,3 ori pentru ca nu ii place ce citeste in dosar: permis anulat.Totusi, am fost ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau examenul auto in alt judet? Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am facut scoala de soferi in Timisoara si am picat de 2 ori orasu,la cea mai mica greseala,i sa parut examinatorului ca nu pun frana si a intervenit el la ... (vezi toată discuția)