avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... actiune in granituire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

actiune in granituire

Un cunoscut a introdus si castigat impotriva vecinului o actiune in granituire.Impotriva somatie de la executor a facut contestatie paratul si a castigat.Reclamantul a facut contestatie in anulare si a pierdut.Ce mai pot face?
Speta este cam asa:
Vecinul a facut un gard - min virtutea hotararii din actiunea in granituire, dar l-a facut sub strasina reclamantului.Pot sa introduc actiune pe obligatia de a face?
Sa il obligam sa-si darame gardul si sa-l refaca la distanta corespunzatoare?
Cel mai recent răspuns: trazco , utilizator 23:18, 17 Noiembrie 2011
da,pentru presupun ca in cadrul actiunii in granituire,in urma expertizei topo s-a stabilit linia de hotar.Ori el daca nu a respectat hotarul,da cu obligarea la demolarea gardului pe cheltuiala lui.
Din experienta va spun ca:
- va trebuie 2 masuratori cu pr/vb de granuituire semnat si marcaje in teren poansoanate (adica niste tevi care sunt marcate si batute cam 30-50cm in pamint, dar nu ies decat cam 15cm) facute de 2 topografi autorizati expert judiciar independenti (sper ca le-am spus bine, adica cei care fac expertizele in cazul expertizelor judiciare) trebuie sa aibe toate categorii in autorizare de la A-E.
- la expertiza trebuie sa fie de fata 1 reprezentant de la dep urbanism/primarie si toti vecinii de la latura repectiva, inclusiv vecinul in dicutie, sa semneze toti pe pr/vb, iar cine nu e de acord cu marcajul sa spuna de ce in scris.
- ideea pr/vb este de fapt instiintarea tuturor participantilor ca sunt pasibili penal daca muta acele marcaje.
- amindoua expertizele topografice trebuie sa coincida.
In acel moment se poate merge in instanta si la executor si nu mai e loc de intors.

Cel putin asa am rezolvat la mama mea dupa ce a aparut cineva si si-a facut gardul pe proprietatea ei la 40cm de geam, fata de 2.80, pe baza unei masuratori la care nu a fost de fata. In cazul meu, noi am facut expertizele pentru tot terenul, ca costa cam la fel, si a fost destul de greu sa strangem toti vecinii, cam vreo 8, si sa vina si reprez. primariei cand trebuie. In final i-am notificat de 3 ori pe toti ca daca la datele ... ora ... nu se prezinta la masuratori se va considera acceptul tacit.

Scuze daca lipseste limbajul juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Granituire SirazinSimion SirazinSimion Buna ziua, As dori sa imi spuneti care ar fii pasii cat se poate de corecti de urmat in ceea ce priveste stabilirea cat mai exacta a hotarului cu ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire sinad sinad Am facut o actiune in granituire pentru stabilirea hotarului pe unde vine gardul despartitor intre mine si vecin, In schite si masuratori apare ca gardul este ... (vezi toată discuția)