As dori sa imi spuneti care ar fii pasii cat se poate de corecti de urmat in ceea ce priveste stabilirea cat mai exacta a hotarului cu proprietatile invecinate.
In perioada urmatoare unul din vecinii mei va incepe edificarea unei constructii pe propietatea ce ii apartine in zona de vest a proprietatii mele. Tinand cont de acest lucru am efectuat o verificare a cotelor proprietatii mele si am constatat asa cum a rezultat si dintr-o expertiza facuta in anul,2007 de un topograf autorizat o diferenta de -18 cm pe o lungime de 18,60m in dauna proprietatii mele..Latimea terenului vecinului este in acte de 6,10m si in realitate sunt 6,50m iar a proprietatii mele de 12,40 si pe teren se regases numai12,22m.
Propietatea vecinului este mai lata cu 40cm fata de ceea ce este in realitate in actul detinut de acesta.
La o privire mai atenta a planului initial(act vanzare cumparare 1998) in paralel cu planul rezultat la expertiza din 2007 apar foarte multe diferente privitoare la o mare parte din cotele rezultate din cele doua schite.Se pare ca la momentul efectuarii impartirii terenului in urma deciziei judecatoresti din 1966 nu a fost efectuata corect granituirea.
Proprietatea am dobindit-o in anul 1998 , proprietarul initial intrand in posesia ei in 1966 in urma unei hotarari judecatoresti.
In prima faza tinand cont de viitoare constructie as dori sa imi spuneti ce pot sa fac privind strict aceasta speta(lipsa celor 18cm pe intreg hotarul cu proprietatea mai sus amintita. Trebuie facuta o noua expertiza de catre o firma autorizata si daca da cum se impart costurile ptr. efectuarea masuratorilor?
Buna ziua, daca exista intelegere si bunavointa din partea vecinului, efectuati impreuna o noua expertiza cadastrala, o noua masuratoare, conform actelor urmand sa trasati apoi impreuna delimitarea proprietatilor printr-un gard. Costurile cu masuratorile le veti imparti in mod egal.
Daca nu exista intelegere, atunci va trebui sa apelati la instanta de judecata. Va trebui sa deschideti o actiune in granituire; initial dvs. in calitate de reclamant, veti suporta toate costurile, iar ulterior prin sentinta ce se va pronunta, va fi obligata si partea celalata sa va restituie jumatate din costuri... asta in cazul in care acesta refuza sa plateasca ceva la momentul judecatii.
Ajutor!
bogalina
Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)