avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... valoare factura pfa profesor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

valoare factura pfa profesor

O persoana PFA traducatoe orgamizeaza evenimente culturale(programe artistice)in limba engleza la o gradinita,si este platit in numerar de parintii copiilor din grupa respectiva PFA-ul intocmeste neapatrat factura sau este suficient sa taie chitanta?Exista o suma maxima care poate fi incasata de PFA fara a intocmi factura?In cazul in care profesorul preda ore in particular trebue sa intocmeasca factura dupa fiecare sedinta(ora)predata?
Multumesc celor ce vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: dodorina49 , utilizator 16:16, 15 Noiembrie 2011
E suficient sa intocmeasca chitanta. Factura se intocmeste numai daca lucreaza cu firme si plata se face mai tarziu sau daca i se cere. Oricum chitanta atesta faptul ca a incasat banii
Factura se emite in momentul efectuarii serviciului, iar chitanta in momentul efectuarii platii.Pot fi emise ambele in acelasi moment - daca este prestat si serviciul si plata.Nu exista limita de bani pentru care sa eliberati factura, insa impozitul in cazul pfa poate fi platit la norma de venit si nu la cel realizat.
Multumesc pt.raspuns.Impozitarea este in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar fi corect, fara sa am probleme fiscale? pavady pavady am PFA, prestez servicii de limba engleza la o gradinita si se pune problema cum sa incasez banii pe munca si efortul depus, fara sa am probleme fiscale mai ... (vezi toată discuția)
Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)