avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare tir
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare tir

persoana juridica din romania vand un tir la o firma din bulgaria...ma poate ajuta cineva cu niste informatii in ce priveste facturarea si plata? am facut factura pe suma de 29000 si am trecut pe ea valoare si in euro si in lei si taxare inversa...doar ca respectivul achita cu banii cash, ceea ce eu nu vad cum sa tai chitanta si ce este permis de lege...si nu vrea sa se intoarca in bulgaria sa depuna banii in cont si apoi sa faca plata...are banii la el...cum este corect sa se faca plata?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:21, 15 Noiembrie 2011
Daca banca dvs. accepta ar putea sa depuna banii direct in contul dvs de eur. Depunerea se face in numele persoanei (fizice sau juridice - nu ati precizat) din Bulgaria pe baza facturii emise de dvs.
e vorba de persoana juridica...si banca nu accepta...nu se mai poate cu valuta astfel......multumesc oricum...
Pentru tranzactiile efectuate cu parteneri din alta tara nu este limitare referitoare la plata cu numerar. Deci, puteti incasa intreaga suma cu numerar si-i eliberati chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare in numerar tampau gabriela tampau gabriela SC a emis o factura pentru transport international de marfuri unei alte firme din Romania in valoare de 3400 eur . Se poate incasa in numerar aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)
Valuta euro persoana juridică Sweetduck Sweetduck Pot achiziționa euro de la un curs valutar pe persoană juridică? Trebuie să achit o factură pe firmă in UE iar banca mă obligă să cumpăr euro de la ... (vezi toată discuția)
Plata mai mare de 5000 lei mihaelatanasactb mihaelatanasactb o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul ... (vezi toată discuția)