persoana juridica din romania vand un tir la o firma din bulgaria...ma poate ajuta cineva cu niste informatii in ce priveste facturarea si plata? am facut factura pe suma de 29000 si am trecut pe ea valoare si in euro si in lei si taxare inversa...doar ca respectivul achita cu banii cash, ceea ce eu nu vad cum sa tai chitanta si ce este permis de lege...si nu vrea sa se intoarca in bulgaria sa depuna banii in cont si apoi sa faca plata...are banii la el...cum este corect sa se faca plata?
multumesc anticipat!
Daca banca dvs. accepta ar putea sa depuna banii direct in contul dvs de eur. Depunerea se face in numele persoanei (fizice sau juridice - nu ati precizat) din Bulgaria pe baza facturii emise de dvs.
Pentru tranzactiile efectuate cu parteneri din alta tara nu este limitare referitoare la plata cu numerar. Deci, puteti incasa intreaga suma cu numerar si-i eliberati chitanta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.