avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna urmatoarea solutie, data in recurs:
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna urmatoarea solutie, data in recurs:

"Admite recursul penal formulat de inculpat, casează şi modifică hotărârea atacată în sensul că majorează cuantumul cheltuielilor de transport de la 1000 lei la 1076,10 lei. Obligă inculpatul alături de terţ la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă. " eu sunt cel care a provocat accidentul, ce vrea sa insemne aceasta solutie?ce se intampla ma departe?
Cel mai recent răspuns: bogdan-b , utilizator 17:29, 13 Decembrie 2011
Sentinta instantei de fond a ramas definitiva la data de 15 noiembrie 2011 prin decizia Curtii de Apel Oradea, astfel ca termenul de 3 luni pentru achitarea amenzii curge de la data de 15 noiembrie 2011 data ramanerii definitive a hotararii.
Este important sa achitati amenda penala cat mai repede, pentru ca :

1.-in functie de data la care veti achita amenda, de la aceasta data va curge si termenul de 6 luni, termen dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere, in cauza fiind aplicabile disp. art.116 al. 1 lit a) din Oug.195/2002 si nu cele prev de art.116 al. 1 lit. b ),
Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă.

2.-tot de la data achitarii amenzii penale va incepe sa curga si termenul de reabilitare, care in cazul amenzii penale este de 3 ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
si dupa 6 luni pot sa dau un nou examen pentru obtinerea noului permis de conducere? (am fost cercetast in baza art 184) nu stiu daca am formulat corect. imi cer scuze pentru eventualele greseli.

o seara placuta
Am inteles pentru ce ati fost condamnat, iar ca urmare a condamnarii permisul dvs. se anuleaza.
Va puteti prezenta la examen, asa cum am aratat mai sus, dupa 6 luni de la data achitarii amenzii aplicate.
va multumesc pentru timpul acordat, imi doresc din toata inima sa fie asa cum spune-ti Dvs, si sa nu imi fac iluzii desarte, deoarece stau in stresul accidentului de 2 ani de zile.
azi am primit minuta penala in care scrie: "in baza art. 184 alin.2 si 4 cod penla, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea prev. de art. 184 alin. 1,3 COD PENAL, in temeiul art.art.334 cod procedura penala, cu aplicarea art.74,76 alin.1 lit. e cod penal...." ce inseamna asta?

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat. cand pot da iar examen? flaviatoma flaviatoma Am avut un accident in octombrie 2010, in urma caruia m-am ales cu un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa art 184 1 si 3, si implicit cu anularea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amenda penala permis conducere vargaalex81 vargaalex81 Buna ziua , am si eu o nelamurire si rog prin a ma ajuta cu un sfat sau o informatie , recent am incheiat un proces penal pentru alcoolemie la volan, solutia ... (vezi toată discuția)
Amenda penala; consecinte NELU62 NELU62 Buna Ziua numele meu este NELU si de curand am fost condamnat printr-o sentinta penala la o amenda de 1000 lei ptr conducerea unui autovehicol sub inluenta ... (vezi toată discuția)