avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acces interzis in curtea proprie indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acces interzis in curtea proprie indiviza

Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de 16,56 mp,din 1100mp; reprezentand supraf aferenta spatiilor comune ale intregului imobil,(blocul 3) si suprafata indiviza de 30,25 mp din terenul aferent imobilului in suprafata indiviza de 2000mp.
mentionez ca sunt trei blocuri lipite in forma literei" U " ce formeaza o curte interioara
care a fost inchisa cu porti motorizate (cu telecomanda) si sistem video de catre asociatie. (este si o portita de acces persoane).
Presedintele asociatiei a pus un anunt prin care specifica, ca proprietarii care doresc telecomanda sa se inscrie la asociatie in 30 de zile, deoarece se spune ca toate cheltuielile ( sistem motorizat pt porti+ telecomenzi si sistem de supraveghere video) sunt suportate de persoanele inscrise.
Atunci nu m-am inscris ca nu aveam masina, iar acum dupa aproape 2 ani cand am
solicitat o telecomanda mi s-a spus ca nu se mai poate ,si ca raman doar cei care s-au inscris la inceput adica 42 de proprietari,deoarece asa au hotarat ei .
In cele trei blocuri sunt 200 apartamente.
Este legal cum au procedat ?
Eu am dreptul la telecomanda(sa intru cu masina)?
Cativa proprietari si-au montat placute cu nr de inmatriculare la locurile pe care si le-au ales ei si blocheaza pe cel care parcheaza in locul sau.Au acest drept?
Cui trebuie sa ma adresez daca nu este legal ce fac ei?
Va multumesc !!!
Aplauda

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... "
Cel mai recent răspuns: danieldi , utilizator 21:08, 16 Noiembrie 2011
Veniti dv cu propunerea ca intrucat nu ajunge pentru toti atunci sa se inchirieze anual contra-cost si banii vor intra in contul asociatiei.Oricum inchirierea ar trebui sa se faca dar nu la un pret fix ci la unul licitat.
Adica sa spunem toti cei care vor un loc de parcare sa plateasca10 lei pe luna, iar apoi daca ar vrea toti atunci marim la 20 lei .Daca tot vor toti cresteti pana raman atatea persoane cate locuri sunt.

Ar ma fi si varianta prin rotatie dar nu cred ca va puteti intelege asa din moment ce spuneti ca ei au platit si gata.
Oricum e vina asociatiei intrucat trebuie facuta poarta, camere si ce mai aveti pe costurile tuturor.Acum se pot trece costurile tuturor apartamentelor si restituiti bani celor care au platit dupa care sa faceti licitatia de inchiriere.

Explicati-le ca e absurd .Daca eu am cumparat apartament acolo mai tarziu, raman pe dinafara doar ca am cumparat mai tarziu?

Aveti 2 variante:
Sa incercati sa va faceti inteles si poate cine stie pe viitor exista posibilitatea sa ajungeti dv la conducere sau sa ii dati in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
w_v_w_v, utilizator
nu e bine cu inchirierea.nici mie nu mi ar convenii sa platesc chirie pentru o parcare in indiviziune pe care o am in acte.portile ereau facute deja.ei doar au montat doua pistoane pe ele si au pus cateva camere prin curte.cand nu ereau automatizate,erea libera intrarea si nu ma deranja daca veneam seara chiar si 30 de seri consecutive si nu gaseam loc,o lasam in strada,dar acum ma deranjeaza la culme si ma abtin enorm sa nu rup un cap de presedinte.intr un fel sau altul o sa ma fac inteles dar asta in nici un caz cu vorba buna(asta am incercat deja) .cand le am zis ca nu e legal pt ca orice lucrare pe spatiul comun sau in indiviziune tr suportat de toti proprietarii daca asa se hataraste in a.g. ei au zis ca sunt multi pensionari care nu au masina si nu vor sa participe si de asta au facut asa.si acum.............cum a zis si tehnicianu acestor dobitoci,nemernici li se pare corect,normal si legal sa ramana doar cei care au participat de la inceput.spatiul respectiv este betonat si ei vor sa asfalteze si sa stranga banii tot de la astia care au participat.ar fi cam 800 lei de fiecare si zic ei ca care nu participa il da afara si baga pe altul.niste cheltuieli prostesti.asfalt peste beton!!!!!! si la ce cost.o aiureala.daca l dau pe nemernicu de presedinte in judecata i o cer si pe masa si pe taso.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)
Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)
Contributie intretinere proprietari locuri de parcare alexionescu1 alexionescu1 Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: - locuiesc intr-un bloc unde avem doua tipuri de locuri de parcare: a. Parcare subterana cu acces restrictionat ... (vezi toată discuția)