avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... obligare debitor la plata onorariului avocatului ales ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

obligare debitor la plata onorariului avocatului ales de creditor pentru faza procedurii de conciliere directa

Am o intrebare.
In ce temei legal poate solicita avocatul creditorului prin invitatia la conciliere pe langa plata debitului, dobanzi , penalitati si plata onorariu avocat?
Din cate stiu onorariu de avocat se plateste in faza judecatii, executarii silite, insolventei.
Astept un raspuns avizat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: larisapopa , utilizator 09:10, 18 Noiembrie 2011
In cazul in care ajunge respectivul litigiu pe instanta si pierdeti procesul ,puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata,incluzand aici si onorariul de avocat aferent unui contract de asistenta juridica;acest contract de asistenta juridica poate include asistenta juridica din momentul cand au inceput notificarile impotriva dumneavostra pana la faza de judecata,de aici si obligatia de a plati cheltuielile de judecata,daca pierdeti procesul.Stiu lucrul asta,pentru ca am patit-o :)
Va doresc numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
larisapopa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)