avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie de concediere

va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
am castigat un litigiu de munca. decizia de concediere a fost anulata si firma obligata la plata restanta a salariilor si sa ma reincadreze pe postul detinut anterior( atat spune sentinta). sentinta este irevocabila
Intrebarile mele sunt:
1. trebuie sa semnez un alt contract de munca pentru a fi reincadrat sau va fi valabil contractul incheiat inainte de concediere?
2. perioada de dupa concediere( 2 ani pana la reintegrare) trebuie trecuta in cartea de munca?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:13, 16 Noiembrie 2011
1. nu trebuie sa semnati inca un contract, pe contractul dvs de munca in urma hotararii date de instanta , nu se va vedea ca ati intrerupt contractul, asadar nu trebuie sa se intocmeasca un alt contract.
2. integrarea se va face de catre angajator, avand in vedere ca acel contract de munca, in urma hotararii instantei, nu s-a intrerupt, cartea de munca continua ca si cum nu ati fost concediata.
Faceti mai intai de toate o cerere angajatorului, ca in temeiul acelei sentinte definitive si irevocabile, sa va reincadreze pe post. Numai astfel, daca nu isi indeplineste obligatia, angajatorul poate raspunde si penal (in temeiul prevederii de natura penala cuprinsa in Codul Muncii).
Anularea deciziei de concediere presupune acea sanctiune aplicata respectivului act juridic, prin care acesta se considera ca nu a existat niciodata, iar toate efectele lui sunt anulate cu efect retroactiv. Aceasta inseamna ca in urma anularii, veti fi reicadrat pe acelasi post, cu efecte incepind retroactiv, de la data concedierii. Daca respectivul contract de munca era incheiat pe o durata nedeterminata, nu este necesar sa incheiat u altul, angahatorul fiind obligat sa emita o decizie de reincadrare, pe acelasi post, cu efecte retroactive. Daca insa, contractul initial era pe termen determinat si acest termen a expirat intre timp, atunci va trebui sa incheiati un nou contract, considerindu-se ca termenul pentru care ati fost concediat ilegal, nu a curs.
Referitor la a doua intrebare, raspunsul este afirmativ, perioada pentru care, in mod ilegal ati fost lipsit de dreptul de a lucra, nefiindu-va imputabila. Numai ca, pentru ca aceste obligatii sa fie respectate de catre angajator, asa cum spuneam, va trebui sa le solicitati in temeiul hotararii definitive si irevocabile obtinute, pentru ca angajatorul sa nu poata invoca lipsa intentiei dvs. de a va reangaja, lipsa intentiei lui de a va priva de drepturile obtinute prin hotarare, chiar si ca element constitutiv al laturii subiective a infractiunii prevazute de Codul Muncii (refuzul de a va reincadra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila -litigii de munca la ce data devine definitiva ... cetatean_romania cetatean_romania Sentinta civila -litigii de munca La ce data devine definitiva o sentinta civila cu drept de apel pt care nu s-a mai depus apelul -la data ... (vezi toată discuția)
Decizie anulare la decizie de incetare contract de munca popescuflorina popescuflorina I.T.M.-ul ,legal vorbind,are obligatia sa tina cont de o decizie de anulare a deciziei de incetare a contractului de munca?Mi-a incetat contractul de munca (pe ... (vezi toată discuția)
Poate fi incetat un contract care este suspendat? roxana.alecsa roxana.alecsa Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)