avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

sunt angajat la o firma de aproape 1 an si nu mi se da conform legii, exemplarul meu de contract, cu semnatura si stampila AF.
Ce pot face in acest caz ? Cum pot rezolva aceasta problema ? Unde pot cauta, daca sunt angajat oficial sau sunt mintit si nu sunt declarat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 16 Noiembrie 2011
Puteti face o sesizare scrisa la itm.
razvandumitrescu1973 a scris:

sunt angajat la o firma de aproape 1 an si nu mi se da conform legii, exemplarul meu de contract, cu semnatura si stampila AF.
Ce pot face in acest caz ? Cum pot rezolva aceasta problema ? Unde pot cauta, daca sunt angajat oficial sau sunt mintit si nu sunt declarat ?

Aveti trei posibilitati, care pot fi exercitate concomitent :
- fie solicitati angajatorului un exempla de pe c.i.m. si o copie conforma cu originalul a paginii din REVISAL unde sunt mentionate datele despre persoana dvs.

- fie va adresati ITM-ului cu o sesizare in acest sens.

- fie promovati o actiune impotriva angajatorului ... obiectul actiunii il constituie obligatia de a face - comunicarea unui exemplar al c.i.m. si eliberarea unei copii conforme cu originialul a paginii din REVISAL unde sunt mentionate inscrierile referitoare la persoana dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca razvandumitrescu1973 razvandumitrescu1973 Cum pot afla, daca contractul meu de munca, este declarat la Admin. Financiara. Lucrez de 2 luni la o firma si nu mi-a fost adus contractul stampilat de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua.As dori sa stiu cum pot sa aflu daca contractul de munca pe care il am este inregistrat la ITM,daca atunci cand l-am semnat nu avea nici un numar de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca corect?sau ''fals'' angajator? iuli113 iuli113 buna..se poate ca pt o persoana care are contract de munca din februarie 2011 si sa nu aiba viza ITM pe contract sa fie valabil contractul si sa i se fie virat ... (vezi toată discuția)