avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare iesire din tara cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare iesire din tara cu copil

Buna ziua. Mi-ar trebui procura sa ies din tara cu copilul din afara casatoriei dar trecut pe numele tatalui ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:09, 16 Noiembrie 2011
in cazul in care nu aveti o hotarare judecatoreasca prin care sa va fie atribuit spre crestere si educare copilul, ramasa definitiva si irevocabila, atunci , intr0adevasr, va e necesar acordul tatalui, dat printr-o procura notariala.
Asta, dupa legea veche, cea noua, complica si mai mult lucrurile!:sorry:
Avand in vedere faptul ca nu a participat cu nimic la cresterea copilului si nu vrea sa semneze actele de iesire din tara a copilului,cum ar fi indicat sa procedez in acest caz? El nu este in tara si a spus ca imi semneaza doar pt Italia (unde este sora mea) dar eu vreau sa plec in Austria unde e prietenul meu si el stie asta, tocmai de aceea nu vrea sa semneze(din gelozie).
Cereti accept pentru Italia si va poticniti in drum, in Austria!!:)
Declaratia-acord va trebuie doar la frontiera Romaniei, nu conteaza daca este precizata ca destinatie Italia - e foarte bine daca e de acord sa semneze.

Sa fie precizate in acea declaratie-acord: durata calatoriei, tara de destinatie Italia, mijlocul de transport, datele de identificare ale minorului (datele din pasaport) si ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)