in cazul in care nu aveti o hotarare judecatoreasca prin care sa va fie atribuit spre crestere si educare copilul, ramasa definitiva si irevocabila, atunci , intr0adevasr, va e necesar acordul tatalui, dat printr-o procura notariala.
Asta, dupa legea veche, cea noua, complica si mai mult lucrurile!:sorry:
Avand in vedere faptul ca nu a participat cu nimic la cresterea copilului si nu vrea sa semneze actele de iesire din tara a copilului,cum ar fi indicat sa procedez in acest caz? El nu este in tara si a spus ca imi semneaza doar pt Italia (unde este sora mea) dar eu vreau sa plec in Austria unde e prietenul meu si el stie asta, tocmai de aceea nu vrea sa semneze(din gelozie).
Declaratia-acord va trebuie doar la frontiera Romaniei, nu conteaza daca este precizata ca destinatie Italia - e foarte bine daca e de acord sa semneze.
Sa fie precizate in acea declaratie-acord: durata calatoriei, tara de destinatie Italia, mijlocul de transport, datele de identificare ale minorului (datele din pasaport) si ale dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Ajutor
ana_lucia
buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)