avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea 19/2000 actualizata si conveniile civile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea 19/2000 actualizata si conveniile civile

Buna ziua,
Sunt auditor pentru sisteme de management. Cu toate organismele de certificare -persoane juridicepentru care prestam activitatea de audit, incheiem conventii civile. Pana la momentul la care va scriu persoana juridica facea stopaj la sursa si oprea 10+6 impozit si-l vira la stat aferent venitului brut lunar din conventie.
Se pare, si va rog sa-mi confirmati/infirmati, ca de la 1 ianuarie 2008 aceste unitati trebuiau sa calculeze, sa retina si sa vireze 29% contributie de asigurari sociale conform Legii 19/2000 actualizata pentru aceste venituri de pe conventiile civile, chiar daca auditorii detin contracte individuale de munca la alte unitati(pentru alte profesii). Mentionez ca activitatea de auditor pentru sisteme de management nu are legatura cu auditul public sau cel financiar ca si statut de functionare.
Imi doresc tare mult sa aflu daca organismul care ne plateste trebuie sau nu sa vireze acesti bani la fondul de asigurari sociale si daca cumva trebuie sa o faca si retroactiv pentru perioada ianuarie-septembrie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:08, 2 Octombrie 2008
Pentru sumele primite in baza unor conventii civile de prestari de servicii sau contracte de colaborare nu se plateste CAS.
Stimate domn,
Va multumesc pentru promptitudine.
Aparent, aveti dreptate dar am in posesie un comunicat apartinand unei directii a ministerului finantelor. Din pacate il am in format pdf. Daca doriti puteti sa-mi scrieti pe adresa anida_petcu@yahoo.com si va dau reply cu atasamentul aferent.

O zi buna!
Am sa va rog sa puneti fisierul respectiv in "Documente utile", in dreapta paginii, cu siguranta mai multa lume e interesata de problema (inclusiv eu). Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere la sursa contributii sanatate 2012 enna65 enna65 Buna ziua! Am primit o decizie de impunere pentru contributia de sanatate datorata pe anul 2012 pentru venituri asimilate salariilor. Mentionez ca in anul ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii felicia2010 felicia2010 Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum e impozitat un contract de management? cibmedia cibmedia Sunt interesat de felul in care se taxeaza de catre Fisc un contract de management de tip retainer, si unde trebuie înregistrat. Mentionez ca am un contract ... (vezi toată discuția)