Zilele trecute ma intorceam de la munca si am avut un accident soldat cu avarii usoare(s-au lovit oglinzile intre ele) pe o straduta, de langa blocul unde locuiesc, mai ingusta deoarece erau masini parcate pe ambele sensuri.Doamna cu care m-am lovit in momentul in care a oprit masina era cu rotile pe linia despartitoare dintre cele doua sensuri.Eu nici un moment nu am depasit linia sau macar sa o ating. Dna a ramas fara oglinda de tot(cred ca era aftermarket) la mine s-a crapat doar sticla din suport.Neintelegandu-ne (dna solicita sa ii dau asigurarea sa isi puna oglinda-ceea ce mi s-a parut aberant) am ajuns la politie unde ne-a dat la amandoi amenda 400 ron pt nepastrarea distantei laterale suficiente.
Vreau sa fac plangere pt anularea pv sau transformarea lui in avertisment dar nu stiu ce articol de lege sa invoc in sprijinul meu. Eram singur in masina si nu pot expune situatie asa cum a fost neavand un martor nu stiu daca voi avea sanse de castig.Ce sfaturi imi dati?Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc anticipat pentru orice raspuns venit.
ptr 400 de ron si avind in vedere lipsa de probe in favoarea dvs nu cred ca merita pierderea de timp cu un proces. sansele de a schimba amenda in avertisment sunt mult prea mici dar puteti incerca.
nu e vorba de cei 400 ron ci de faptul ca mergand pe sensul meu de mers si neavand nici o vina deoarece dna a calcat linia sunt totusi amendat. Evenimentul petrecandu-se in apropierea casei mele unde ma astepta prietena mea care a vazut ca masina dnei era oprita pe linia continua dupa incident- as putea sa o trec ca martor.prietena mea a ajuns la locul faptei dupa cateva minunte dna respectiva neavand timp sa isi mute masina.
Va multumesc.
este decizia dvs, eu doar va spuneam ca un proces va costa (timp si bani) peste cei 400 de ron si nici nu vad o sansa rezonabila de a cistiga litigiul deoarece probatoriul este nerelevant - martorul dvs nu a fost de fata la desfasurarea actiunii si marturia lui nu este relevanta.
Culpa comuna ?
antonyc
Buna ziua.
Astazi am circula pe o straduta intre blocuri in principiu aceasta strada are o banda pe sens cu masini parcate pe banda langa trotuar ..din ... (vezi toată discuția)