avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare fond de rulment,partial!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare fond de rulment,partial!

Buna ziua,detin centrala termica din 2007,iar din anul 2009,blocul meu nu mai cotizeaza la fondul de rulment,deoarece toti locatarii au montat centrale proprii,iar cheltuielile de intretinere au scazut considerabil.Am mers cu o cerere,descaracata de pe internet,pentru a retrage partial fondul de rulment,insa nu sunt de acord cu suma pe care mi-o ofera doamna presedinte de asociatie.Avand un total de 280 ron,dansa spune ca imi poate da decat 80 ron.Imi poate spune cineva cum se calculeaza aceasta retragere partiala a fondului de rulment?Ce pot face mai departe,daca dansa refuza sa imi elibereze mai mult de 80 ron?Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:47, 17 Noiembrie 2011
1. Avand in vedere ca toti proprietarii din bloc se afla in situatia dvs., trebuie sa va adresati in scris presedintelui as. prop. solicitand diminuarea FR la o valoare mai mica, asa cum rezulta din situatia lunii ian. 2010 (asa spune legea).
2. Bani ”in mana” nu o sa vedeti decat daca plecati din asociatie. Suma aflata in plus acum la FR poate stinge debitul unei luni sau mai multe din intretinerea curenta, deci fara ca dvs. sa mai achitati ceva - cred ca este clar ce vreau sa spun.
3. Daca lucrurile nu ”merg” asa cum va asteptati (desi nu vad de ce nu ar merge), toti proprietarii ar trebui sa va hotarati sa achitati costul intretinerii cu o intarziere de 2-3 luni. Cum as. prop. are bani in cont ( FR) poate achita facturile la furnizori fara a i se calcula penalizari. Mai mult, as. prop. nu poate calcula penalizari proiprietarilor tocmai pe motivul ca fiecare dintre dvs. ati creditat as. prop. cu suma aflata in FR al fiecaruia...
Acest ultim punct de vedere trebuie pus in vederea conducerii as. prop. pentru a intelege mai bine ce este si cum se lucreaza cu FR... Banuiesc ca se stie acest lucru, dar asa cum spunea cineva, un presedinte se simte mai bine stiind ca are in cont o suma la care poate apela imediat, decat sa astepte cateva zile bune pentru a incasa intretinerea de la proprietari. Cred ca fiecare gandim la fel, insa in acest caz banii sunt ai dvs., ai proprietarilor si numai dvs. puteti hotari ce faceti cu ei!
Succes!
Am inteles perfect ce vreti sa spuneti,insa porprietarii din blocul meu au reusit sa isi ia o parte din bani,unii mai mult altii mai putin...;Insa doamna presedinte de asociatie,doreste sa imi dea bani ''in mana'',insa din 280 lei ,doar 80 lei...ceea ce nu sunt de acord,deoarece factura cea mai mare platita in 2010 a fost de 120 ron.
Numai ca un presedinte de asociatie trebuie sa aiba in vedere nu numai ce a fost, ci si ceea ce ar putea sa se intample: inflatie, cresterea preturilor la utilitati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea unei parti din fondul de rulment Diana-D Diana-D Sunt proprietara din 1998 a unui apartament obtinut in urma unei mosteniri. Fondul de rulment pe care, potrivit spuselor administratiei, il detin in acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment catalina1276 catalina1276 Buna ziua! Sunt chiriasa de 7 ani intr-o asociatie de proprietari a unui bloc de garsoniere.Cu proprietara nu am inchieiat contract de inchiriere, insa, am ... (vezi toată discuția)
Lamurire pentru fondul de rulment cornelusha cornelusha Buna ziua ,incepand cu 01.04.2011 am devenit vrand-nevrand presedinte al unui imobil .La P.V.-ul de predare-primire.noul admin.scrie ca: -soldul in casa e de ... (vezi toată discuția)