care sunt pasii pe care trebuie sa ii indeplinesc sa imi dau in judecata parintii pentru ca nu vor sa ma mai sustina la facultate, si doresc acest lucru pentru ca ma ameninta din 2 in 2 luni ca raman fara sustinere si pe drumuri. si mereu cauta ceva sa imi zica nu faci asta adio. (legat de facultate) . din pacate eu cu ei orice as incerca sa vorbesc sa explic nu se poate pt ca ei mereu au dreptate. si ei nu ma lasa sa imi traiesc prezentul afectandu mi viata cu trecutul. care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac. si ce pot obtine. daca castig in instanta cat e ajutor din partea lor pe care trebuie sa mi l ofere?
Da, asa se procedeaza.. va actionati parintii in judecata, depuneti cerere la judecatorie, copie dupa buletin, adeverinta de la facultate, copie dupa contractul de inchiriere si ce mai credeti de cuviinta sa probati ca nu va puteti intretine singur.
cred ca ar trebui sa va mai ganditi inainte de a face pasul asta
am ajuns in anul 3 dar parintii mei ma ameninta mereu in functie de cum doresc ei ca se termina sustinerea ca nu mai am ce cauta ca sa ma sustin ca daca vreau ceva nam decat sa muncesc si etc. si acum sa fim seriosi. ce job part time in bucurestie? romania nu e nici pe departe tara unde sa ai oportunitati de angajare , si in special in domeniul part time. doar videochat , agent vanzari, si distribuitor . acestea nu sunt joburi. si eu mi as dori sa ma pot rupe financiar de ei dar momentan nu se poate iar un parinte normal la cap nu ar face ceva de genu gata dute si intretinete ca nu ai cum . ok te apuci de munca dar prima luna papicu???chiria? nu e asa usor dar lor nici asta nu le pasa. dovada ca ori ca ei ori descurca te... pai ei vor sa nu imi mai dea bani de chirie mancare nimic. nu consider ca e ceva productiv. si daca in continuare ei vor sa ma tina sub papuc eu de ce ar trebui sa tac si sa suport? de asta romania e asa cum e si va mai fi multi ani. pt ca toti suportam si ne complacem in ce gasim. toti criticam dar nimeni nu aduce o solutie viabila.
in anii "90 se traia si mai greu. cu tuate astea ma avut colegi orfani care se descurcau: bursa de merit si un job...se gasesc si acum , dar nu este munca usoara...de fapt munca nu este usoara niciodata....:tooth:
fiind facultate de stat , multi parinti nu puteau sa ii ajute cu nimic, iar majoritatea din provincie locuiau la camin....
ar fi interesant sa se vada si pozitia parintilor fata de ce sustineti....
mai ales ca , din felul in care scrieti, numai respect nu aratati...iar respectul il datorati ...pentru simplul fapt ca au decis sa existati!
cu asa ceva nu pot fi deacord niciodata. ca un om sa iti merite respectul nu e necesar doar sa te faca. urasc pe toti cei care au conceptia asta.pai si eu pot face un copil daca vreau:)) si sunt asa important? "ma pregatesc sa fac copii sa mi spele pe jos"??? ei se joaca cu mine cu datu afara si plecatu la munca odata la 2 luni sau cand au chef nu mai pot avea respect pt nimic. pt ce? ca vor sa si bata joc de viata mea . mereu ce gandesc ei e corect altceva nici nu intra in discutie. iar ce imi spuneti dvs de anii 90 cu tot respectu nu mi pasa:)) pe vremuri femeile nici nu aveau drepturi nici nu votau.
dar cei care nu iau bursa de merit? :)) mi s ar parea normal sa se vorbeasca in nestiinta de cauza. bursa de merit? sunt 4 din 100 de locuri, la camin sunt vreo 10 15 locuri desi pe noi ne prosteau in primul an ca cei din ani terminali au prioritate. si e anu 3 si abia se intra in camin. de ce oare? de bine ce ne a mers in 90! ca am scapat de ceausescu si am facut un sistem numa bine pus la punct sa fure cine poate.
capitolul munca. :)) sa imi pun cvuri pe ejobs bestjobs? am facut asta nu e problema nu e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva.. si te suna cam dupa o luna. apropo fara experienta nu stiu daca ai 2 % sanse sa te angajezi. iar in rest poate la videochat , distribuit pliante unde acolo am incercat f dest dar degeaba hai ce joburi?:)) poate shaormar dar nu stiu. doar daca invat.
job part time. traiti cumva peste hotare? ce categorii de joburi part time avem?:)) sa nu exageram dar nu avem. ba da part time agent de vanzari si imobiliar..
Si asa singura solutie a ramas sa ne dam parintii in judecata. Pasul urmator ar fi sa asteptam sa moara ca sa ne alegem cu ceva, pentru ca prin judecata, saracii de ei daca nu au nici pentru ei, ce sa mai dea !? Pe mine ma framanta foarte tare cum s-a ajuns sa avem copii la facultate anul trei si sa nu stie sa scrie corect. Asta e grav! Probabil ca asta e una din nemultumirile parintilor!