avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor de inmormantare in cazul decesului unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor de inmormantare in cazul decesului unui salariat

Buna ziua,

Tatal meu a murit in urma unui accident de munca acum o luna. Am cautat legea care ne permite dreptul la un ajutor de inmormantare si as avea mai multe nelamuriri.
1. cine face cererea, trebuie sa fie neaparat asigurat la randul lui?mama mea este casnica, fara venit si fara asigurari platite la stat. ea are voie sa faca cererea? daca nu, o putem face noi copiii?

2. ajutorul de inmormantare trebuie platit de angajator. Ce trebuie sa faca angajatorul ca sa isi recupereze apoi banii? Intreb, pentru ca patronul firmei spune ca el nu stie de asa ceva si vreau sa ii dau toate datele...

3. Mai exista un ajutor platit de angajator, conform Cartii Colective de Munca, in valoare de 2 salarii medii pe unitate? La fel, aceeasi intrebare o am, cum isi recupereaza angajatorul banii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:47, 16 Noiembrie 2011
Cererea se depune la Casa de Pensii.
Angajatorul nu este obligat sa plateasca vreun ajutor de inmormantare.
Depuneti cererea de la angajator si el si va recupera de la CNPAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces carmen s carmen s Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine cine plateste ajutorul de deces in conditiile in care persoana decedata era salariat. Angajatorul persoanei decedate? ... (vezi toată discuția)
Ajutorul in caz de inmormantare NICOLETA CRAINICEANU NICOLETA CRAINICEANU buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca angajatorul este obligat sa acorde ajutorul de inmormatare pentru parinti ai angajatului chiar daca acesta ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces yume21 yume21 Stimați CONSULTANȚI! LA MULTI ANI! Aș avea nevoie de o îndrumare/opinie profesională. Tatăl meu pe data de 10 12 2015 a murit :( în stop ... (vezi toată discuția)