Buna ziua.
Am doua nelamuriri si sper din suflet sa ma poata lumina si pe mine cineva :-/
1. Am inregistrat o marca in Romania. Acum as dori sa extind inregistrarea marcii in Uniunea Europeana.
Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca marca este deja inregitrata intr-o tara UE (Romania), mai pot face acest demers sau trebuie s-o inregistrez prin procedeunl inregistrarii internationale in fiecare tara in parte?
2. Am inregistrat tot in Romania o marca combinata (nume + sigla), o singura clasa NISA. Intre timp s-a decis schimbarea siglei sub care era promovat brand-ul, insa numele se pastreaza, la fel si clasa.
Pot efectua aceasta schimbare si la Osim? Sau ar trebui sa o inregistrez ca marca combinata separata? Avand in vedere ca inregistrarile ar fi pe acelasi proprietar, as putea intampina probleme?
Buna seara.
1. da, se poate inregistra si in UE. Aceasta inregistrare se face depunand o cerere de marca la Oficiul MArcii Comunitare cu sediul in Spania si daca obtineti marca veti avea protectie in toate tarile Uniunii Europene. Daca va intereseaza doar anumite tari si nu toate, eventual si unele care nu sunt in UE, atunci va recomand sistemul Madrid.
2.depinde cat de radicala este schimbarea siglei. Daca nu mai seamana cu ce a fost, atunci e bine s-o redepuneti la OSIM.
Mult succes!
Multumesc pentru raspuns.
Referitor la cea de-a doua problema expusa: sigla este complet diferita, iar intrebarea mea este daca as putea intampina dificultati in a inregistra o noua marca combinata formata din acelasi nume + sigla diferita, in conditiile in care numele este deja inregistrat cu o alta sigla pentru aceasi clasa.
Sau exista varianta sa "modific" sau completezcomponenta unei marci deja inregistrate (in sensul ca nu m-ar deranja ca marca sa numele sa fie reprezentat atat de sigla vechem, cat si de cea noua)?
De cand cu noua lege a marcilor, OSIM nu mai opune marci anterioare. Deci nu aveti ce probleme sa intampinati, mai ales ca am inteles ca titularul marcii va fi acelasi.
Deoarece schimbarea siglei este radicala nu se poate "completa/modifica" marca deja existenta. Sunt permise doar modificari neesentiale. Daca aveti nevoie de alte detalii, ma puteti contacta. Mult succes!