As dori sa aflu parerea dvs. despre urmatoarea situatie. Am cumparat un teren cu o constructie inceputa si autorizatia de constructie valabila. Am finalizat casa, am intabulat-o, totul este OK. Dupa 3 ani vine regia de apa si ne da in judecata fiindca locuinta se afla in zona de protectie sanitara severa de 10 m distanta de la primul apeduct. Pe toate planurile apare acest apeduct situat la 10 m fata de casa. Problema este ca apeductul este subteran, atunci cand am cumparat nu am putut verifica aceasta distanta. Mai ales ca exista si avizul regiei de apa care a stat la baza eliberarii autorizatiei de constructie. Legea pe care o invoca este HG 930/2005 insa autorizatie s-a emis in baza HG101/1997. Imobilul este situat pe terenul nostru, insa dupa ce spun ei nu respecta aceasta distanta, ar fi numai 6-7 m. Cererea lor este de a demola imobilul insa autorizatia noastra era valabila. Ce act normativ are mai mare influenta, HG930 sau legea 50? Poate ma puteti ajuta cu o idee, stiu ca au mai fost cazuri similare, mai ales in cazul apeductelor subterane. Multumesc!
Dacă există pe teren marcajul zonei de protecţie, care constă dintr+o miniconstrucţie de beton care marchează căminul de vizitare şi permite oricui să+şi pună intrebarea asupra situaţiei juridice a terenului.Scuze, dar aşa ar formula un apărător al părţii adverse.
Care regie de apă v+a dat O.K?-Primria care v+a dat aut.de construire trebuia informată de către APELE ROMÂNE de existenţa acestui apeduct.
Poate ajungeţi la o înţelegere, având în vedere că distanţa este mică, şi aţi fost de bună credinţă în construirea casei+aveţi aut, aveţi aviul regiei de apă, etc
am si eu o situatie asemanatoare , insa nu inteleg despre ce apeduct vorbiti ? e cumva vorba de o teava de fonta sau asa ceva ? noi avem o teava de 600mm pe teren la vreo 6 metri adancime si nu stiu la ce distanta voi primi aprobare de constructie .sau poate un apeduct nu-i chiar o teava ?in mod normal cand regia v-a dat aviz de constructie nu v-a aratat si traseul clar al apeductului sau trebuia sal ghiciti dumneavoastra?
Buna ziua
Am cumparat un teren de 270 m
Am solicitat sondaj pe teren ptr obtinerea avizului de construire de catre catre apa nova.
Cand au venit si au sapat fata de terenul meu teava pe care o cautau au gasito mult mai departe fata de terenului meu
discordanta intre pozitia punctelor de intersectie dintre limita terenului si limita zonei de protectie sanitara a apeductului". Acest lucru imi limiteaza drastic zona de construire fata de Avizul emis initial.
Va rog cine ma poate ajuta cu problema asta