avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere

Buna ziua,

doresc din partea dvs sa aflu daca exista urmatoarea lege:daca ai datorii la intretinere si vrei sa platesti esalonat ,de ce nu imi primeste banii doar pe datoria la intretinere ?Va dau cateva detalii:parintii mei sunt pensionari si au acumulat o datorie la intretinere de 3700ron cu penalizari ajungand la 5200ron.Mama mea(locuim in Iasi)a mers la asociatie sa plateasca o suma de 1200 ron din datoria de la intretinere ,insa nu i-a primit banii decat decat impartindu-i 1000ron datoria si 200ron penalizarile .Exista asa o lege inacat sa vrei sa achiti putin cate putin din datorie si casierele nu primesc banii decat cu conditia sa platesti si la penalizari ,,ceva,,???
Va rog sa ma ajutati sa inteleg aceasta aberatie!EXISTA ACESTA LEGE?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:50, 16 Noiembrie 2011
datoriile se platest in functie de vechime. Astfel debitele si penalizarile mai vechi sunt primele achitate.
Este legal ca restanta sa fie achitata complet ca natura respectiv debitul acumulat plus penalitatea aplicata,astfel incat asociatia de proprietari sa poata sterge din evidente restanta cea mai veche,pentru a nu mai aplica alte penalitati
Asociatia de proprietari,la perceperea debitului ,detine obligatia sa mentioneze pe chitanta natura sumei percepute respectiv valoarea cota intretinere restanta si valoarea penalitate aplicata
Exista varianta sa expediati prin mandat postal pe adresa asociatiei de proprietari-cu confirmare de primire pe verso specificand ca reprezinta c/v intretinere si penalitati ,urmand ca asociatia de proprietari sa emita chitanta justificativa
Poate sa trimita suma prin posta sau in cont bancar. Acoperirea restantelor se face tot in ordinea vechimii, atat principalul, cat si accesoriile.
Cel ce plateste nu poate pune conditia asupra a ceea ce plateste.
La niciun ghiseu de plati cel ce plateste nu pune conditii, deci nici la asociatie. Exista reguli ale operatiilor contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)