avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURATORUL SI BANCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURATORUL SI BANCA

AM incheiat in octombrie 2010 la o banca unde am credit o asigurare in caz ca imi pierd locul de munca si sint concediat sau sunt somer asiguratorul timp de 6 luni imi plateste rata la banca.
SUNT somer am adus toate actele la banca ca sa le transmita asiguaratorului ca sa imi plateasca rata la banca pina imi gasesc de munca dar am fost pe data de 21.10.2011 la banca am adus ce mia cerut a zis ca ma contacteaza cind imi va platii rata asiguratorul.
RATA o platesc 55 lei pe luna si banca mia trimis raspuns ca sa mai livrez 12 lei ptr rata in decembrie dar ptr ce sa dau daca sunt asigurat unde reclam banca ptr aceste probleme ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:28, 21 Noiembrie 2011
Solicitati bancii in scris motivarea pretentiei.Nici noi nu putem sa presupunem ceva avand numai informatiile insuficiente pe care le furnizati
La asemenea tipuri de asigurari banca plateste rata dar nu si dobanda aferenta lunii respective. Asa ca eu zic sa va interesati mai bine.
BANCA mia spus sa aduc copii dupa cartea de munca,copie dupa contractul de munca unde am lucrat inainte la penultimul loc si copie dupa decizie unde ma trimis angajatorul in somaj si copii dupa carnetul de somajul si adeverinta de la A.J.O.F.M am adus aceste acte dar de ce nu imi plateste rara banca sau asiguratorul.
Cititi contractul ca sa vedeti clauzele contractuale . Poate o sa intelegeti atunci ce obligatii au fiecare dintre parti .
In scris, cu dovada comunicarii, solicitati bancii situatia ratelor de credit si a dobanzilor neachitate si asiguratorului motivul neplatii ratelor catre banca. In adresa scrisa precizati ca solicitarea reprezinta si procedura prealabila actionarii in judecata, conform prevederilor art. 720 indice 1 C.proc.civ. Cititi cu mare atentie conditiile de asigurare. Vedeti daca si dobanda la imprumut este preluata de asigurator. Este posibil sa aveti si penalitati de intarziere, daca nu ati achitat ratele la scadenta, penalitati pe care nu le preia asiguratorul. Daca nu reusiti o rezolvare amiabila, atunci va ramane calea judecatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)