In urma datelor pe care o sa le scriu mai jos, va rog sa-mi dati un raspuns legat de validitatea deciziei primite:
-in perioada 31.10.2011-25.11.2011 beneficiati de preaviz de 20 zile lucratoare, acordat cf.art 75 din L53/2003
-incepand cu data de 26.11.2011 veti fi disponibilizat cf art 65 al.1din Codul Muncii
- in perioada preavizului nu este necesara prezenta dvs. la locul de munca, fara ca aceasta neprezentare sa afecteze salariul si celelalte drepturi
- la nivelul sc .. (angajatorul) conform Organigramei aprobate nu exista posturi vacante
- la incetarea CIM beneficiati de o compensatie egala cu un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi
Decizia este semnata de catre dep HR. si Dir. general (eu am o copie xerox a acesteia)
Ulterior, respectiv in data de 16.11.2011 am primit o recomandata in care scrie:
Avand in vedere Decizia Directorului ref la desfiintarea postului...si adresa de comunicare a preavizului nr.../...va comunicam ca la nivelul SC...(angajatorul)exista un post vacant de.....in cadrul DEp.....cerinte.....se semneaza cu stima reprezentantul dep HR. (post care era deja postat pe site-urile de specialitate de cateva sapt. ca fiind liber)
Intrebarea mea este : raman valabile cele scrise anterior in decizia primita?Adica aceasta nu-si pierde valoarea avand in vedere ca doc. din urma este dupa parerea mea o instiintare, nespecificandu-se in el reintegrarea mea in munca, nici macar o rechemare sau un semn de intrebare daca sunt interesata de acesta si sa ofer un raspuns pana in data de -deci nu are valoare de decizie...nici nu stiu daca in urma deciziei mai poate fi emis un alt doc. care sa-l anuleze...chiar, se poate?
Cum sa actionez avand in vedere ca pentru mine decizia primita e varianta cea mai buna, in conditiile de mai sus, nefiind interesata de acest nou job, fiindu-mi de asemenea favorabila pentru obt. indemnizatiei de somaj.
Pot contesta in instanta faptul ca nu m-i s-a oferit la timp acest post?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cu stima,
1. Fiind vorba de o concediere individuala angajatoril nu era obligat sa va ofere un alt loc de munca chiar daca acesta exista in organigrama.
2. - Dvs. nu sunteti obligata sa acceptati oferta de loc de munca propusa de angajator, si in acest caz, veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Incetarea CIM cu acest articol din Codul muncii va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti un stagiu de cotizare la somaj de 12 luni.
3. Nu aveti ce sa contestati in instanta deoarece angajatorul a procedat conform legii.
Anulare preaviz
pityu79
Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in ... (vezi toată discuția)
Concediere / demisie
beatedy
Sunt angajata la o firma de un an si 3 luni. Situatia a inceput sa degenereze, astfel ca s-ar putea sa mi se puna in vedere sa demisionez (acest lucru il stiu ... (vezi toată discuția)