avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu am posibilitati materiale sa achit taxele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu am posibilitati materiale sa achit taxele de judecata

Buna seara,

In anul 2009, am intentat un proces fostului meu angajator din cauza unei decizii de desfacere a contractului de munca. Avocatul acre mi-a depus cererea la tribunal a depus-o cu 1 zi dupa termenul in care ar fi trebuit sa o depuna, drept urmare in timpul procesului angajatorul s-a folosit de aceasta chestiune pentru a declara solicitarea mea nula.
Avocatul meu la acel moment mi-a sugerat sa renunt la proces si sa astept hotararea judecatorului.
aceasta hotarare a ajuns la mine anul acesta in aprilie si se stipuleaza plata chesltuielilor de judecata in valoare de 2600 ron.

In acest moment eu sunt in concediu ed crestere a copilului, cu o indemnizatie de 600 ron, sotul meu are un salariu 2200 ron si o rata la banca de 3500 ron.
In paralel mai detin impreuna cu sotul o firma car nu a fost nici macar o luna pe profit.

Pot solicita eu, printr-o scrisoare catre ei sa platesc esalonat aceasta suma sau am nevoie de un avocat care sa redacteze ceva mai complex actul?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 17 Noiembrie 2011
...sa intelegem ca sunteti obligata la plata cheltuielilor de judecata in urma procesului avut?
Pentru a indeparta situatii neplacute,este de preferat sa contactati ex angajator ,sa detaliati situatia dvs actuala ,sublinind interesul dvs real pentru respectare hotarare pronuntata de instanta de judecata
Precizati situatia dvs concreta si negociati esalonarea platii cheltuielilor ,astfel incat ex angajatorul sa nu solicite instantei de judecata investirea cu formula executorie a hotararii si desfasurarea procedurii de executare silita a dvs
Da, se poate solicita acest lucru insa trebuie ca si partea adversa sa fie de acord sa platiti aceste cheltuieli de judecata in rate ... intelegerea se face cu fostul dvs angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire! razvandicu razvandicu Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)
Micșorarea procentului de pensie alimentară MisteriosulDCO MisteriosulDCO Bună ziua. In urmă cu 6 luni s-a născut cel de-al doilea copil al meu... pentru primul trebuie sa platesc pensie alimentara 25% din venitul net, iar de 6 ... (vezi toată discuția)
Divort mirela150280 mirela150280 in data de 24 aprilie 2009m-am despartit de sotul meu. Am hotarat amandoi sa divortam de comun acord. Dar el a fost la tribunal si a cerut divortul din culpa ... (vezi toată discuția)