Buna ziua, dupa ce am ramas fara servici s-au acumulat datorii la o companie de telefonie mobila, acestia mi-au vandut creanta la o firma de recuperare care ma tot ameninta ca ma da in judecata si ma executa silit, suma e una destul de mare. Eu stau cu parintii, casa e pe numele lor, masina la fel, eu practic n-am nici un bun pe numele meu, au ce sa execute?
nu au ce sa execute in cazul tau.
probabil te vor da in judecata si daca vor castiga vor cauta sa-ti opreasca din salariu[pot opri doar 30%] in caz ca te angajezi cu contract de munca,i-ti vor cauta conturile la banci daca ai asa ceva si te vor urmari la intervale de timp daca te-ai angajat
in rest pot sa-ti ia cai de la bicicleta
De cat timp ai datoria, nu este prescrisa?
Pe moment intr-adevar nu au ce sa-ti faca dar pe termen lung o sa ai de pierdut daca te urmaresc periodic.
Vezi daca nu este prescrisa datoria si sa te gandesti eventual sa nu platesti tota suma sa o achiti esalonat pe cel putin 6 luni daca nu-ti poti permite.
ATENTIE, un lucru important de stiut este ca suma este atat de mare datorita penalitatilor deci debitul tau principal este mai mic, daca dispui de bani discuti cu ei sa-ti faca o reducere a datoriei (vezi ca se poate reduce pana la 50% din datorie dar cred ca se face cand platesti integral).
Bafta.