avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale redactare act constitutiv - parti sociale caz deces
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

redactare act constitutiv - parti sociale caz deces

intr-un srl cu doi asociati cum ar trebui sa fie formulata in redactarea actului constitutiv o clauza prin care in caz de deces al unuia dintre asociati partile sociale sa -i revina asociatului ramas ? nu mostenitorilor , cu conditia ca acestia sa primeasca doar valoarea partilor sociale in lei , conform bilant ;
sa nu fie obligat asociatul ramas sa continue cu mostenitorii asa cum am vazut ca se introduce deobicei o clauza in diferite modele de act constitutiv
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 15:27, 17 Noiembrie 2011
In caz de deces societatea .... SRL poate funcţiona cu asociat unic. Decesul unui asociat în societatea .... SRL nu transferă această calitate succesorilor legali ori testamentari, ci doar dreptul subiectiv de a pretinde contravaloarea părţilor sociale deţinute de autorul lor.

va mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Lnchidere firma marina250050 marina250050 Am un SRL infiintat de sot (sotul a decedat in 2011). Eu aveam 30 parti sociale, iar el 20. In urma decesului, s-au impartit cele 20 parti sociale astfel: -5 ... (vezi toată discuția)
Deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe? iioanar iioanar deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe? Care este baza legala care prevede asa ceva sau in ce conditii? Va multumesc (vezi toată discuția)