avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUUULTE ORE SUPLIMENTARE NEPLÃTITE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUUULTE ORE SUPLIMENTARE NEPLÃTITE

Vă rog să-mi dați un sfat cu privire la orele suplimentare lucrate și neplătite de angajator și mai ales cum să atrag atenția fără să fiu dată afară. Lucrez în tură de 24 cu 48 (suntem trei salariați) în regim hotelier. Dacă unul dintre noi își ia concediu, cei care rămân lucrează 24 cu 24 fără să primească un ban în plus deoarece angajatorul zice că nu-i permite legea să plătească mai mult de 80 de ore de noapte pe lună iar de ore suplimentare nici nu poate fi vorba. Aș dori să le fac reclamație dar sunt sigură că mă așteaptă concedierea, dacă o fac. Ce mă sfătuiți?
Cel mai recent răspuns: SfetcuArabela , utilizator 13:22, 17 Noiembrie 2011
Buna ziua !
Exista o decizie scrisa a angajatorului pentru efectuarea orelor suplimentare ? Eu cred ca nu ... si din acest motiv , subscriu la opinia dvs. ca eventualele repercursiuni ar putea culmina cu o concediere (motive se gasesc) .... Ar trebui sa discutati deschis aceasta problema cu angajatorul , pentru ca singura varianta (fara "valuri" ) este gasirea unei solutii convenabile pentru ambele parti .... desigur ca puteti face plangere la ITM , puteti actiona in instanta angajatorul (aveti in spate prevederile legale si , pe deasupra, si martori , inteleg ) .
Ati intrebat si v-ati raspuns singura.
Solutii sunt, pentru orice problema, insa trebuie prevazute repercusiunile...sigur ca puteti sa-l actionati in judecata, ...etc. dar cred ca va trebui ca in momentul in care incepeti aceste demersuri sa aveti gasit si un alt loc de munca.
Atest insa la solutia ca trebuie sa discutati amiabil...sa-i aratati ca sunteti nemultumiti de remuneratie si program, si eventual sa nu mai faceti "exces de zel" in realizarea atributiilor de serviciu...poate asa va incerca sa va mai motiveze....
sau, incepeti demersurile de solutionare pe cale legala...probabil va va gasi "nod in papura" sa va dea afara...puteti sa-i contestati decizia si sa va reluati postul, etc...acestea sunt doar solutii, dv. va trebui sa faceti alegerea cea mai convenabila.
Toate cele bune!
Puteti consulta Titlul III din Codul Muncii pt. informatii legislative. In ceea ce priveste o eventuala reclamatie la ITM cred ca aceasta ar trebui sa fie anonima. Deci puteti sa o faceti, iar angajatorul teoretic nu ar trebui sa stie de unde vine. Citind Codul Muncii puteti incerca sa aveti o discutie amiabila cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt pe fata netzach_sammi netzach_sammi Pe data de 8 iunie am fost angajata la un petshop din Mures.Acolo salariile se dau pe data de 15.Cel putin asa ar trebui.Spun asta pentru ca primul salar l-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă mi-am reclamat angajatorul pentru neplata orelor ... Anonim36 Anonim36 Bună ziua. Dacă mi-am reclamat angajatorul pentru neplata orelor suplimentare, ce masuri se iau în cazul în care un control al celor de la itm a fost deja ... (vezi toată discuția)
Reclamatie k rdl k rdl contracul idividual de munca nu este conform cu realitatea salariul din contract este mai mic decit cel real nici programul nu corespunde chiar patronul tine o ... (vezi toată discuția)