avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare judecatoreasca pensie de intretinere dupa 18 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare judecatoreasca pensie de intretinere dupa 18 ani

doresc sa stiu daca dupa varsta de 18 ani cu continuarea studiilor se poate obtine executare silita cu popriri pe conturi sau alte bunuri ale paratului si in caz ca acesta a obtinut prin vanzarea unui imobil o suma de bani dar acesta nu mai poseda acesti bani si nimic alceva pe numele lui nici alte venituri din salarizari etc.ce se poate face daca paratul nu mai are nimic pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 22:55, 17 Noiembrie 2011
pensia de intretinere se stabileste numai asupra veniturilor salariale. veniturile din diurne, sporuri acordate cu titlu intimplator (ore suplimentare), din vinzarea unor bunuri imobile sau mobile, altele de tipul dobinzilor, dividentelor, chiriilor .... nu pot sta ca baza la calculului marimii pensiei.
daca parintele nu si-a achitat pensia la timp si a adunat o restanta , iar in aceasta perioada el a avut venituri si cu rea credinta nu si-a achitat pensia puteti face plangere penala pentru abandon de familie unde sa va constituiti ca parte civila cu suma datorata de acesta, art.305. Cod Penal.
daca ati depasit 18 ani, iar parintele nu realizeaza venituri salariale instanta il va obliga totusi la plata unei pensii de intretinere raportata la salariul minim pe economie. trebuie ca dv. sa faceti o cerere de chemare in judecata si sa dovediti ca studiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea tatalui la proces(pensie alimentara) delia_cj delia_cj Buna ziua, Am intentat proces fostului sot pentru neplata pensiei alimentare,cat si recalcularea ei.Daca paratul nu se prezinta la proces,ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara AdrianaEnescu AdrianaEnescu In cazul in care fostul sot nu mi-a platit pensia de intretinere pentru copil de un an si doua luni si doresc majorarea acestia, pot solicita si majorarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi recuperate cheltuielile de judecata si plata pesniei alimentare pentru minor anaisee anaisee Buna ziua! As dori sa stiu cum pot fi recuperate cheltuielile de judecate castigate in urma finalizarii unui proces de paternitate. De asemenea as vrea sa ... (vezi toată discuția)