leusan a scris:
In ce au conatat motivele: in sistarea lucrarilor de demolare,renovare,constructie,a imobiluli,
De a obliga paratul a lasa accesul liber in imobil pentru reclamant,
Reclamantul a cceptat succesiunea defunctilor atat prin acte si fapte dupa tata ,dar si expres in termenul de 6 luni dupa mama.Casa este cumparata de ambii parinti ,soti .
S-au depus dovezi in acest sens dar instanta a motivat respingerea ca,,intrucat in ACEST MOMENT RECLAMANTUL NU ARE UN DREPT LEGAL STABILIT"..
Pai daca reclamantul nu are ,atunci paratul care sta in imobil,l-a degradat ,nu vrea sa plkatesca c/val la utilitati de care a beneficiat singur dupadecesul mamei .. dar nu a facut nici o forma de acceptare atunci ce drept are sa stea in imobil.
Deja au sosit executari silite pentru neplata utilitatilor,dar instanta , a solicitat ,,introducerea in cauza , mostenitorilor pe motiv ca ,,transmiterea patrimoniului succesiunii opereaza de la dta deschiderii succesiunii,(adica de la data mortii),si ca numai daca renuntau nu mai aveau aceasta calitate.
Acum in ordonanta nu mai au aceasta calitate?Asta este nedumerirEA.
Eu consider ca puteti face recurs, insa motivind foarte bine atat calitatea dvs. de mostenitor cat si urgenta actiunii si neprejudecarea fondului (fiindca instanta a considerat, intemeiat, dupa cum afirma si colegii mei,
in lipsa probelor si motivarii dvs. corespunzatoare, in drept si fapt, acererii de ordonanta presedintiala, a lipsei calitatii dvs. de proprietar si de subiect al dreptului pretins).
Consider ca instanta a luat in calcul faptul ca mostenitorul nu este egal cu proprietarul (asa cum foarte bine arata colega
AVLIL).
Cu toate acestea puteti incerca in recurs (mai bine decat nimic), sa motivati urgenta tocmai pe
existenta unor debite ce au determinat aparitia unor actiuni de executare silita, ce ar determina tocmai disparitia, fie si partiala, a bunului ce face obiectul dreptului, pe faptul ca sunteti mostenitor sezinar (daca sunteti descendent/ copil al defunctului), pe neprejudecarea fondului, ci numai pe intentia impiedicarii disparitiei existentei efective a bunului ce face obiectul dreptului pretins etc.Incercarea moarte n-are, insa nici apelarea la asistenta juridica, pe cat se poate de calificata si mai ales in timp util si eficient!
Sunteti cam ca scheletul care bate la usa doctorului, din bancul cu pricina , iar doctorul ii raspunde: "prea tarziu, prea tarziu!":)
Succes!