avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inadmisibilitate ordonanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inadmisibilitate ordonanta

Un mostenitor a acceptat atat tacit(prin acte si fapte) pentru unul dintre parinti dar si expres,prin declaratie notariala cat si dezbaterea succesiunii , la notar dupa al doilea parinte.

Un al doilea care sta in casa dar a post pasiv in totalitate ii interzice accesul in imobil si la bunurile sale.
S-a deschis dosar de partaj si suplimentare succesiune,deschidere dupa primul parinte.Intre timp ce cere o ordonanta presedentiala de catre mostenitorul dce a acceptat succesiunea se prezinta probe iar instanta respinge actiune pe motiv de
inadmisibilitate .Cu recurs in 5 zile

Ce se poate cere la recurs(este inca in termen)
Cel mai recent răspuns: nicusorilinca , utilizator 12:33, 22 Noiembrie 2011
Pai au calitatea de mostenitori prezumtivi si in ordonanta, insa nu de proprietari. Mostenitorul nu poate cere pentru el, ci pentru defunct.
Sunt chestiuni destul de tehnice de explicat pe net, nici eu nu vad temei de ordonanta si nici nu inteleg daca s-a dezbatut succesiunea sau nu. Adica exista certificat de mostenitor ori numai o acceptare?
V-ati inscris cota dvs. in cartea funciara? Si eu apreciez ca respingerea a fost intemeiata, ordonanta presedentiala se emite in conditiile art. 581 Cod pr. civila, respectiv pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Revin din nou cu intrebarea, exista un certificat de mostenitor, dreptul cuvenit prin dezbaterea succesiunii a fost inscris in cartea funciara?
Mostenirea a fost acceptata atat tacit car si expres in termenul de optiune succesorala numai de reclamant..S-a dezbatut mostenirea numai pentru unul dintre defuncti, si nu pentru toata succesiunea., intrucat nu am putut plati impozitul la imobil ca urmare unor amenzi contraventionale pe Legea 61/1991 ale paratului.care sunt la adresa respectiva.Amenzi de peste 3000 ron
Pe rolul judecatoriei este un dosar de partaj judiciar introdus de reclamant.S-au cerut aceste masuri urgente pentru a nu periclita drepturile mele succesorale prin eventuala executare silita cat si a putea opri intr-un fel scurgerea de alte datorii in masa succesorala,pina la solutionarea dosarului de partaj..La acest moment eu nu stiu de ce este capabil paratul si ce pune la cale daca acesta imi interzice accesul in imobil,este mereu in stare de ebietate,deci nu se poate discuta.

Furnizarea utilitatilor este sistata dar sunt datoriile foarte mari.deja exista 5 dosare de executare silita.Nu se mai poate deschide nici macar la notar succesiunea deoarece la verificare s-au gaSIT ACESTE EXECUTARI. Ultimele dosare au dispus introducerea in cauza a mostenitorilor , in speta a reclamantului,motivand ca a acceptat succesiunea expres, fara ca paratul care sta in casa sa aiba vreun zor.
Ce mijloace legale se pot gasi in aceasta situatie,pentru a preveni diminuarea succesiunii in defavoarea reclamantului/

Multumesc..
Domnule, mergeti cu actele la un avocat, ca noi aici nici macar nu intelegem situatia juridica.
Nu se poate executa cota dv. de mostenire DACA datoriile sunt ale celuilalt mostenitor. Din ce imi spuneti imi pare ca datoriile sunt ale mostenirii cumva, desi imi e neclar.
Daca avocatul respectiv va da ceva solutii care vi se potrivesc, ramaneti cu el. Daca nu, mergeti la altul... ca mai multe capete au mai multe idei.

In rest, repet, nu avem cum sa va dam solutii viabile odata ce nu pricepem situatia. Situatiile complicate se rezolva cu ajutor specializat.
leusan a scris:

In ce au conatat motivele: in sistarea lucrarilor de demolare,renovare,constructie,a imobiluli,
De a obliga paratul a lasa accesul liber in imobil pentru reclamant,
Reclamantul a cceptat succesiunea defunctilor atat prin acte si fapte dupa tata ,dar si expres in termenul de 6 luni dupa mama.Casa este cumparata de ambii parinti ,soti .
S-au depus dovezi in acest sens dar instanta a motivat respingerea ca,,intrucat in ACEST MOMENT RECLAMANTUL NU ARE UN DREPT LEGAL STABILIT"..
Pai daca reclamantul nu are ,atunci paratul care sta in imobil,l-a degradat ,nu vrea sa plkatesca c/val la utilitati de care a beneficiat singur dupadecesul mamei .. dar nu a facut nici o forma de acceptare atunci ce drept are sa stea in imobil.

Deja au sosit executari silite pentru neplata utilitatilor,dar instanta , a solicitat ,,introducerea in cauza , mostenitorilor pe motiv ca ,,transmiterea patrimoniului succesiunii opereaza de la dta deschiderii succesiunii,(adica de la data mortii),si ca numai daca renuntau nu mai aveau aceasta calitate.

Acum in ordonanta nu mai au aceasta calitate?Asta este nedumerirEA.


Eu consider ca puteti face recurs, insa motivind foarte bine atat calitatea dvs. de mostenitor cat si urgenta actiunii si neprejudecarea fondului (fiindca instanta a considerat, intemeiat, dupa cum afirma si colegii mei, in lipsa probelor si motivarii dvs. corespunzatoare, in drept si fapt, acererii de ordonanta presedintiala, a lipsei calitatii dvs. de proprietar si de subiect al dreptului pretins).
Consider ca instanta a luat in calcul faptul ca mostenitorul nu este egal cu proprietarul (asa cum foarte bine arata colega AVLIL).
Cu toate acestea puteti incerca in recurs (mai bine decat nimic), sa motivati urgenta tocmai pe existenta unor debite ce au determinat aparitia unor actiuni de executare silita, ce ar determina tocmai disparitia, fie si partiala, a bunului ce face obiectul dreptului, pe faptul ca sunteti mostenitor sezinar (daca sunteti descendent/ copil al defunctului), pe neprejudecarea fondului, ci numai pe intentia impiedicarii disparitiei existentei efective a bunului ce face obiectul dreptului pretins etc.Incercarea moarte n-are, insa nici apelarea la asistenta juridica, pe cat se poate de calificata si mai ales in timp util si eficient!
Sunteti cam ca scheletul care bate la usa doctorului, din bancul cu pricina , iar doctorul ii raspunde: "prea tarziu, prea tarziu!":)
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters36411, utilizator

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune. leusan leusan Un copil al defunctilor din 2 accespta pentru unul mostenirea tacit prin acte si fapte.Pentru un alt parinte o accespta expres prin declaratir notariala in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala - acces in imobil al mostenitorilor sezinari lolo0112 lolo0112 dupa decesul tatalui, unul dintre descendenti si sotia supravietuitoare nu-i mai permit celuilalt descendent accesul in imobil, in ciuda faptului ca deocamdata ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns concret !!! redialboss redialboss se poate executa silit apartamentul pentru credite de consum nerambursabile stiind faptul ca apartamentul respectiv nu este proprietate personala ci este ... (vezi toată discuția)