Un mostenitor a acceptat atat tacit(prin acte si fapte) pentru unul dintre parinti dar si expres,prin declaratie notariala cat si dezbaterea succesiunii , la notar dupa al doilea parinte.
Un al doilea care sta in casa dar a post pasiv in totalitate ii interzice accesul in imobil si la bunurile sale.
S-a deschis dosar de partaj si suplimentare succesiune,deschidere dupa primul parinte.Intre timp ce cere o ordonanta presedentiala de catre mostenitorul dce a acceptat succesiunea se prezinta probe iar instanta respinge actiune pe motiv de
inadmisibilitate .Cu recurs in 5 zile
colega AVLIL are perfecta dreptate. explicarea unei situatii de catre un justitiabil, oricat de calificat ar fi, nu poate curinde problema in intregul ei. un sfat profesionist se poate da numai cu actele in fata, incepand cu actele de proprietate, certificatele de mostenitor acolo unde exista si evident sentintele respective, deoarece evident la explicari trunchiate se dau explicatii la fel. cautati un avocat care sa preia cazul dv.
Toti colegii mei au dreptate din punctul lor de vedere!situatia concreta se poate constata doar direct...si inca un sfat,de care poate veti avea nevoie: datoriile acumulate, fiind facute de locatar ulterior decesului, desi au fost facturate pe numele lui "de cuius", cu siguranta nu sunt ale lui, nici ale mostenirii decat in masura in care ar fi penalitati.. caci, cei disparuti nu mai consuma decat...o parte din emotiile noastre!!
Acceptare succesiune.
leusan
Un copil al defunctilor din 2 accespta pentru unul mostenirea tacit prin acte si fapte.Pentru un alt parinte o accespta expres prin declaratir notariala in ... (vezi toată discuția)