avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Documente necesare functionare Intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Documente necesare functionare Intreprindere Individuala -service calculatoare si Gsm

Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara angajati .Momentan detin Registru de incasari si plati,registru inventar, Registru Unic,Casa de marcat.
1-Intentionez sa achizitionez componente, ca piese de schimb , dar si spre vanzare.Cum le inregistrez, intr-un NIR, apoi tin evidenta intr-un registru de gestiune periodic?
2-Exista posibilitatea de a achizitiona de la persoane fizice telefoane defecte,calculatoare pe care ulterior le pot repara si apoi vinde.Cum le pot inregistra?Un borderou de achizitii este suficient ?
3-Pentru a primi obiecte in regim de consignatie ce acte trebuie intocmite?
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 22:18, 1 Ianuarie 2012
Pe baza unui borderou de achizitie. Dar nu e cam riscant? Provenienta acestora nu aveti de unde sa o cunoasteti.
Faceti plata pe baza dispozitiei de plata si inscrieti numele si prenumele celui care primeste banii. Aceasta sa va completeze pe verso cu datele din cartea de identitate. Eventual puteti cere o copie a acesteia pe care sa o anexati la borderoul de achizitie.
Multumesc mult pentru raspuns, asa cum rezulta din mesajele anterioare sunt la inceput (numai ce am terminat facultatea), am o intreprindere individuala, activitatea fiind de ,,service telefoane si calculatoare", nu am angajati, as vrea sa stiu daca am inteles bine: achizitionez pe baza de borderou, anexez o copie buletin , apoi intocmesc nir ca la orice marfuri si completez registru de gestiune periodic .Este obligatoriu si dispozitia de plata daca venitul il gestionez singur? In registru de incasari si plati voi trece la cheltuieli sumele din borderourile de achizitie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe veniturile obtinute in regim de consignatie ledonanabitir ledonanabitir Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu impozitul de10% ce se retine la valoarea marfurilor depuse in consignatie. -In cazul in care deponentul este ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)