avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare

Daca in urma cu o zi am incheiat un contract de munca individual cu perioada determinata pe 3 luni, astazi am fost informata ca perioada s-a majorat la 6 luni.As dori sa stiu daca este legal si care este perioada maxima.:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 17 Noiembrie 2011
Codul muncii:
" ART. 82
(2) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã se poate încheia numai în formã scrisã, cu precizarea expresã a duratei pentru care se încheie.
(3) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã poate fi prelungit, în condiţiile prevãzute la art. 83, şi dupã expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al pãrţilor, pentru perioada realizãrii unui proiect, program sau unei lucrãri.
(4) Între aceleaşi pãrţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncã pe duratã determinatã.
(5) Contractele individuale de muncã pe duratã determinatã încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncã pe duratã determinatã sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o duratã mai mare de 12 luni fiecare.

ART. 84
(1) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã nu poate fi încheiat pe o perioadã mai mare de 36 de luni.
(2) În cazul în care contractul individual de muncã pe duratã determinatã este încheiat pentru a înlocui un salariat al cãrui contract individual de muncã este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetãrii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncã al salariatului titular."
24mirela a scris:

Daca in urma cu o zi am incheiat un contract de munca individual cu perioada determinata pe 3 luni, astazi am fost informata ca perioada s-a majorat la 6 luni.As dori sa stiu daca este legal si care este perioada maxima.:(


Prelungirea duratei este legala ... angajatorul paote decide prelungirea duratei pana la 36 de luni , atata este durata mexima pentru care se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional prelungire cim valcris valcris Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 1 luna, incepand cu data de 01.01.2012. Va rog sa-mi spuneti, cate acte aditionale pot ... (vezi toată discuția)
Cim-uri succesive babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : Care este durata maxima pentru CIM-uri succesive pe perioada determinata ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. Conform noului Cod al muncii de cate ori poate fi prelungit un contract pe durata determinata? (vezi toată discuția)