avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe casa

Buna seara!
In primavara acestui an am cumparat o casa. As dori sa stiu daca trebuie sa platesc si eu impozit, avand in vedere ca vanzatorul l a platit pe anul acesta.

Multumesc!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: mios33 , utilizator 10:09, 21 Noiembrie 2011
da
in principiu vanzatorului ii vor fi returnati banii pentru perioada din an pe care a platit si in care nu a mai detinut casa (sau mai probabil, in mod abuziv va opera "compensarea") iar dumneavoastra veti plati pentru restul anului
Buna dimineata!

Multumesc pentru promptitudine!
Tranzactia este facuta in familie (intre surori), in cazul asta credeti ca mai este nevoie sa i Platesc diferenta din momentul vanzarii pana in prezent?
la nivel local practica este adeseori de a solicita noului proprietar plata impozitului pe perioada din an in care a fost proprietar fara a i se returna vechiului proprietar suma platita in avans si nedatorata.
codul fiscal nu face nici o distinctie intre vanzarile intre rude in acest caz. deci daca vreti sa aveti taxele si impozitele achitate la zi trebuie sa platiti, daca nu, puteti astepta sa vedeti daca acest lucru va fi trecut cu vederea de catre functionarii din cadrul DITL
Multumesc!

Ma voi duce si voi plati impozitul, nu are rost sa stau sa astept, probabil si cu penalizari.
O zi buna!
Mai am o intrebare:
Sotul meu are o casa pe numele lui si o alta impreuna cu fosta sotie, fara sa se faca partaj la divort. Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa faca el ca impozitul sa vina separat pentru fiecare dintre ei si sa nu mai fie nevoie ca in fiecare an sa i ceara bani de impozit ( de cele mai multe ori obtinand fff greu bani de la fosta sotie)

Alte discuții în legătură

Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Proprietar...fara acte Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)