avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe casa

Buna seara!
In primavara acestui an am cumparat o casa. As dori sa stiu daca trebuie sa platesc si eu impozit, avand in vedere ca vanzatorul l a platit pe anul acesta.

Multumesc!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: mios33 , utilizator 10:09, 21 Noiembrie 2011
pai, in rolul fiscal al sotului dvs este inscrisa cota sa (indiviza si nedeterminata) din acel bun, stabilita de DITL prin prezumtie (discutabil daca legal sau nu) la 1/2, astfel sotul dvs este tinut sa achite 1/2 din impozit.
Buna ziua!

Daca ar face partajul l ar ajuta in vreun fel cu impozitul? As vrea sa stiu cum ar putea sa faca sa nu mai depinda de ea cu plata impozitului, adica fiecare sa si plateasca impozitul, fara sa depinda unul de celalalt.
Dupa ce au divortat in 1997, el a deschis un chiosc in incinta apartamentului (ap aflat la parter), in 2003 unde ea este administrator. Intrebarea mea este daca ii mai revine ceva de pe urma acelui chiosc, avand in vdere ca el a facut toate demersurile pentru a l deschide si avand jumatate din casa ( indiviza si nedeterminata)?

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Proprietar...fara acte Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)