avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... documente privilegiu imobiliar transmise prin posta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

documente privilegiu imobiliar transmise prin posta

Pentru intabularea privilegiului imobiliar documentele pot fi transmise prin intermediul postei.
Plata tarifului am efectuat-o prin ordin de plata.
Intrebare:
pentru dovada platii transmit OP stampilat de banca sau o fotocopie?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 20:50, 21 Noiembrie 2011
Este vorba despre fostul privilegiu imobiliar cu rang prioritar conferit de legea nr. 230/ 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Acum acest privilegiu, ca dealtfel toate privilegiule, a fost "transformat" de codul civil nou in ipoteca legala. In ceea ce priveste modul de tarifare si dovada acesteia, legea nr 7/10996 a cadastrului si publicitatii imobiliare arata faptul ca la dosar trebuie atasata dovada achitarii tarifului fara a specific daca aceasta este in original sau copie. Daca plata s-a facut prin OP, oricum registratorul de la biroul la care depuneti cererea, inainte de solutionarea dosarului, va verifica daca banii au intrat in contul oficiului de cadastru. Daca plata s-a facut catre un birou notarial si acesta a inaintat cererea la cadastru, atunci notarul este responsabil de corectitudinea operatiunii de tarifare.
Concluzionand, este suficienta o copie a instrumentului de plata.
am trimis OP exemplar 2 care in mod normal ramane la emitent.

Acum asteptam confirmarea de primire a documentelor transmise la cadastru.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
eliasav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate depunere documente pentru instituire ipoteca privilegiu imobiliar dan_crihan dan_crihan Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Înscrierea privilegiului imobiliar! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, Sunt presedintele asociatiei de proprietari, am si eu doua intrebari. Poate gasesc si raspunsuri. Prima intrebare! Cine cauta oferte pentru orice ... (vezi toată discuția)