avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat afara in timpul perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat afara in timpul perioadei de proba

BUNA ZIUA
> m-am angajat la [Editat] pe 3 luni incepand cu 01 noiembrie 2011, cu perioada de proba 15 zile calendaristice-conform noilor contracte, 8 ore pe zi, 15 min de pauza de masa ...cei de la mall, au fost angajati cu contract pe perioada nedeterminata si perioada de proba 90 de zile! seamana a discriminare! poate o firma sa faca asa ceva? si anume sa angajaez cu contracte diferite angajatii?!
> apoi acu cateva zile ... ni s-a " solicitat" sa mergem la mall dupa program, cel de pe calea bucuresti, ca isi deschide [Editat] acolo, si anume noi lucram- la mercur 7 ore prin intelegere, ... am refuzat 3 persoane (eu impreuna cu inca 2 colegi!) ... am refuzat, stiind ca in codul muncii, orice munca peste 8 ore trebuie platita suplimentar ... in alta zi, "preliminara" incidentului de care amintii, am spus sefei de magazin, ca merg jos la "primavara" sa-mi cumpar de mancare pt pauza de masa. nu mi s-a dat voie!!! apoi luni seara, seful de zona a venit in magazin, dupa ce noi am terminat tura, si ne-a "propus" pentru dat afara, pe mine si pe cei doi colegi ...
> astazi, am fost instintat ca voi fi dat afara ... pe motiv, de ne-adaptare, si ca-s dezordonat ... colegul meu, unu dintre cei 3 a fost "rugat" in seara aceasta sa-si dea demisia. a refuzat.
> acu, intrebarile mele ...
> cum este cu perioada de proba?! in cele 15 zile, ce poate face angajatorul? adica ma poate da afara cand, cum, de ce?!
> noi muncim, la mercur, 7 ore pe zi x 5 zile, iar la 2 sapt 1 week-end (12 ore sambata de la 9:00 la 21:00!, si duminica de la 09:00 la 14:30!!!- programul mercurului!), libere nu avem, sarbatorile legale nu ni se dau! eu am fost instintat ca voi fi dat afara, se asteapta raspunsul oficial al sefei de magazin! noi avem "cartierul general", la tg. secuiesc! [Editat] e firma maghiara, patronul este maghiar!
> acum ... eu pot sa-i dau in judecata, pentru cele enumerate mai sus? ce sanse am, de castig m-ar interesa?! ma bat cu morile de vant?!
> este acesta un conflict de munca?!
> multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 12 Octombrie 2018
Adica conteaza de ce probe ai si de cum va reactiona fostul angajator. Recomandarea este sa iti angajeze un avocat pentru ca altfel pierzi.
bun, bun; nici nu ma gandeam fara ... dar acest tip de conflict intra in categoria conflictelor de munca?! ca stiu ca aceste conflicte de munca sunt scutite de plata ... adica nu tre sa platesc eu avocatul. hmmm ... si cam c gen de probe as putea avea?! fluturasi de salariu, de ex ? al'ceva? state de plata n-avem sau alte chestii
stefanluigi a scris:

bun, bun; nici nu ma gandeam fara ... dar acest tip de conflict intra in categoria conflictelor de munca?! ca stiu ca aceste conflicte de munca sunt scutite de plata ... adica nu tre sa platesc eu avocatul. hmmm ... si cam c gen de probe as putea avea?! fluturasi de salariu, de ex ? al'ceva? state de plata n-avem sau alte chestii


1. In cazul unui litigiu de munca nu se platesc taxe judiciare.

2. Sarcina probei o are intotdeauna angajatorul .. el va trebui sa dovedeasca ca a actionat legal sau ca va platit salariul.

3. Daca doriti sa va angajato un avocat , atunci va trebui sa-l platiti , iar in caz de castigarea litigiului onorariul achitat avocatului se poate recupera sub forma cheltuielilor de judecata de la partea adversa.

4. Mijloace de proba : inscrisuri - fluturasi de salariu, state de plata , acte care sa dovedeasca ca pe perioada respectiva ati lucrat la acel angajator , ati prestat ore suplimentare care nu vi s-au platit etc., martori - colegi de servciu sau alte personae care cunosc destul de bine situatia dvs , expertiza contabila - folosita in cazul in care se solicita drepturi salariale pentru o anumita perioada de timp lucrata si pentru a se stabili exact cuantumul drepturilor restante etc.

Buna ziua,am semnat cu. Contract pe o perioada nedeterminata cu perioada de proba și m-a obliga sa îmi dau demisia ca sa m-a dea afara,dacă nu fac demisia îmi poate Închide contractul?!
Cornel Vasile a scris:

Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia - art.31 alin.3 C.mun.

Puteti sesiza instanţa de judecată dacă apreciati că încetarea contractului s-a realizat cu încălcarea legii.

Clauzele c.i.m. pot fi negociate ... prin urmare, exista posibilitatea sa existe c.i.m. diferite la acelasi angajator...

Care este data de început a activitatii și ce perioada de proba aveți menționată în contract?

Alte discuții în legătură

Instintare medicala angajator. Liviump Liviump Un angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata care se afla in perioada de proba de 90 zile poate fi dat afara de la locul de munca doar ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata(3 luni,de proba) gavrila-mihaela gavrila-mihaela buna seara,lucrez intr'un magazin de haine de lux,pe data de 20 oct 2011 am semnat un contract de munca pe o perioada de proba de 3 luni. In noaptea de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)