avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie somaj pentru cei interesati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie somaj pentru cei interesati

Conform unei hotarari a Guvernului, din februarie 2008, baza lunara de calcul asupra careia angajatorii vor avea obligatia de a retine si de a vira contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj este reprezentata de venitul brut realizat lunar de persoanele asigurate obligatoriu. La indemnizatia de somaj media celor 12 luni se face din salariul de baza brut, ceea ce nu este acelasi lucru cu venitul brut, care include salariul de baza brut plus alte venituri. Deci in luna in care se icaseaza prima de fidelitate sau bonus sau alt venit, s-a platit corect contributia la somaj incluzand aceasta suma, dar nu poate fi luata in calcul la indemnizatie de somaj pentru ca nu asa prevede legea.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 18 Noiembrie 2011
Cu toate trimiterile acelea la Codul fiscal si aici la articole si indici iti prinzi urechile si te lasi pagubas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prime cuprinse in indemnizatia de somaj tudoranca tudoranca Buna ziua, Sotul meu a intrat in somaj cu data de 01.05.2009. In luna martie a primit o prima de fidelizare pentru care i s-au retinut toate contributiile la ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate si somaj BUNA ZIUA Vreau sa supun dezbaterii 2 probleme: 1)OUG nr. 93/2008 a introdus un nou alineat la art. 257, respectiv alin. 21, care stabileste ca in situatia ... (vezi toată discuția)
Recalculare indemnizatie de somaj krista56 krista56 Buna ziua, dupa 12 luni de somaj incheiat in august 2011, mi se inmaneaza o decizie prin care mi se cer inapoi 8268 lei, considerati calcul eronat. In calculul ... (vezi toată discuția)