avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de conducere

In perioada octombrie 2007-decembrie 2009 am lucrat intr-o institutie privata pe postul de sef serviciu administrativ. Nu mi-a fost acordata niciodata indemnizatie de conducere si nici nu am fost informata cum ca as putea beneficia de asa ceva. In prezent sunt in CCC, insa as dori sa stiu daca la revenirea la serviciu as putea solicita aceasta indemnizatie si cum anume se calculeaza.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:02, 19 Noiembrie 2011
Nu este obligatoriu. Salarizarea este facuta in concordanta cu cerintele postului. Cu toate acestea se practica si acordarea unei indemnizatii de conducere argumentul fiind acele al activitatii suplimentare, la dispozitia conducerii, care nu este platita ca ore suplimentare. Daca nu se regaseste in CCM aplicabil sau ROF, puteti incerca o negociere individuala a acordarii acestei indemnizatii de conducere.
Firma la care lucrez functiona dupa CCMUN, insa in prezent nu mai exista. Stiti cumva daca este vreun CCM aplicabil sistemului financiar (ca sa pot sa ma documentez)?
Nu stiu eu, poate alti colegi.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Ayana1 a scris:

Firma la care lucrez functiona dupa CCMUN, insa in prezent nu mai exista. Stiti cumva daca este vreun CCM aplicabil sistemului financiar (ca sa pot sa ma documentez)?



Poate ne spuneti codul CAEN al angajatorului ... insa, in principiu, in acel domeniu de activitate nu exista ccm la nivel de armura de activitate ... nici in CCMN nu era prevazuta acordarea indemnizatiei de conducere ... acest lucru este aplicabil mai mult in sectorul bugetar.
In sistemul privat,de regula se negociaza si se acorda un salariu mai mare pt. angajatul care detine o functie de conducere,in raport de importanta si complexitatea activitatii .Indemnizatia de conducere ,in suma fixa ,sau procent din salariul de baza ,este mai curand proprie sistemului bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe unitate si compensatia de 15% minea minea buna ziua am si eu o prietena care lucreaza in provincie,in cadrul unei primarii ca asistenta contabila. intrebarea este daca poate beneficia de aceste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de conducere catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori si eu sa stiu, conform legislatiei in vigoare, se mai acorda indemnizatia de conducere? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca in 2011 Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti care sunt coeficientii privind acordarea sporului de vechime in munca? Stiu ca inainte erau prevazuti de CCMUN, insa acum am ... (vezi toată discuția)